Belföld

Afrikából jött a magyar állampolgárságért

allampolgarsag(960x640)(1).jpg (állampolgárság)
allampolgarsag(960x640)(1).jpg (állampolgárság)

Marokkóból jött, Budapesten alapított családot, most Marokkóban él, Budapesten tett magyar esküt.

Dahbi Abdelazizt sok szál kötötte már eddig is hazánkhoz. A Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki karán tanult, Magyarországon ismerte meg feleségét és gyermekei is magyar állampolgárok.  Máig kiválóan beszéli nyelvünket. Pedig már régóta nem él hazánkban.

Budapest után a franciaországi Lille-ben tanult, majd hazatért Marokkóba. Pályafutását a casablancai Hassania és a rabati Mohamedia egyetemeken mint oktató kezdte, utána 12 éven keresztül vezette Marokkóban a közlekedési és épitőipari minisztérium kutatóintézetét, majd 20 éven át irányította a GCR és a BITUMA vállalatokat. Számos egyesület, vállalati igazgatótanács tagja.

Dahbi úr az új állampolgársági törvény alapján kérelmezte külhoniként a magyar állampolgárságot. Az ünnepélyes eskütétel a rabati magyar nagykövetségen volt.

Az eskütétel után az Afriport kérdésére Dahbi úr annyit mondott, nem készült nagyobb beszéddel, de nagyon meg van hatva, hiszen ő lélekben már harminc éve magyarnak érzi magát, és nagyon örül, hogy ezt választott hazája is elismeri, és immár magyar állampolgárként folytathatja munkáját hazánk és Marokkó kapcsolatainak erősítésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik