Belföld

Lázár is fizetett a vérengzésért

Nem a Miniszterelnökséget vezető államtitkár fizette a kétnapos vadászatot, de azt elismerte, hogy ő is beszállt a költségekbe. Volt is mibe, nagyjából 5,5 millió forintba került az úri muri.

A hétfői válasznak megfelelően a továbbiakban sem áll módomban a magánprogram részleteiről tájékoztatást adni. A vadászat az adófizetőknek egyetlen forintjába sem került. Sőt, a magyar államnak a magáneseményből bevétele keletkezett – válaszolta a Blikk megkeresésére Lázár János, majd hozzátette: az esemény költségeit magánszemélyek fizették – köztük ő maga –, ám hogy pontosan mennyi volt az ő része, azt nem árulta el.

Majoros Gábor, az állami Vadex Zrt. vezérigazgatója sem árulta el korábban, hogy ki látta vendégül az arisztokrata társaságot. Csak annyit mondott, hogy egyetlen megrendelő volt, és az nem Lázár János volt, valamint, hogy üzleti áron folyt a vadásztatás. Hozzátette: nem tudja, hogy a résztvevők a költségeket hogyan osztották meg.

A napilap kérdésére annyit még elárult, hogy egy tucat vadász és párjaik vettek részt a vadászaton és két éjszakát töltöttek a cég szállodájában. Soponyán egy fácán lelövéséért 20 eurót (kb. hatezer forint) kell fizetni – közölte. Vagyis összesen nagyjából 5,5 millió forintba került a 913 fácán elejtése. A vadászok fejenként 80 fácánnal végeztek, vagyis Lázárnak átlagos vadászteljesítmény mellett csaknem félmillió forintba kerülhettek a madarak, és ez csak a lelövés ára.

Donatella besokallt

Az illusztris társaság tagja volt Donatella Failoni, a színész Oszter Sándor felesége, aki miután az interneten is terjedni kezdett a vadászat híre, törölte a Lázár Jánossal közösen készített fotókat Facebook-oldaláról. Sőt, később két posztot is megosztott üzenőfalán, felháborodva azon, hogy egyesek politikai ügyet csinálnak az úri mókából.

“Rousseau azt mondta: vissza a természethez. Legszívesebben ezt tenném és egy lakatlan szigetre költöznék. Utálom ezt a világot, ahol nem lehetsz önmagad, ahol mindenki kifordít mindent, mindenkit felhasználnak politikai célokra, már nincsenek barátságok, minden kontrollálva van, az értékek nem léteznek. Most már tényleg visszavonulok! Éljenek a virágok, az állatok és az a pár ember aki úgy gondolkodik mint én. Elegem van!”

Majd később az állatvédőknek is üzent:

„Azoktól akik annyira sajnálják az elejtett fácánokat, megkérdezném hogy állatvédők és vegetáriánusok-e? Mert ha nem, akkor nem stimmel a dolog. Mennyivel boldogabb egy disznó, egy marha vagy egy tyúk, akiket direkt azért tenyésztenek hogy vágóhídon megöljék őket? A vadnak legalább van esélye. Sőt akkor ne hordjanak bőrcipőt sem táskát. A szőrméről nem is beszélve! Szóval ne legyünk már álszentek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik