Belföld

Lázár János vérengzést rendezett arisztokratáknak

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár grófokat, hercegeket vadásztatott.

„Fantasztikus vadászaton vettünk részt Soponyán. Vendéglátónk Lázár János. A vendégek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, Gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, aki a luxemburgi főherceg húga” – írta Donatella Failoni, a színész Oszter Sándor felesége a Facebook-oldalára kitett képek mellé. A zongoraművész később törölte a képeket, majd – miután az interneten is terjedni kezdett a vadászat híre – azt írta, nem érti, miért kell ebből politikai ügyet csinálni.

Forrás: Facebook

A vadászaton 913 fácán került terítékre. A cink.hu szerint Perényi Zsigmond miniszterelnökségi főtanácsadót Lázár János avatta vadásszá, miután a szokás szerint megvesszőzteA vadászat után a Fácános Hotelben folytatódott a mulatság. A Blikk kereste Lázár Jánost, hogy mennyibe került a vadászat, hiszen a vadászterület és a szálloda állami tulajdon. A lap azt is szerette volna megtudni, milyen megfontolások alapján hívta meg a vendégeket.

Az államtitkár csak üzent, éspedig azt, hogy a közéleti tevékenységéről kész bármilyen felvilágosítást megadni, de a magánélethez való jog minden magyar embert megillet, a szabadidejében mindenki azzal és azt csinál, amit akar. A Blikk felhívta Oszter Sándort is, aki elfoglaltságára hivatkozva keddre ígért választ. A lap hiába kereste a szállodát, ott sem árulták el, hány fős csapatot láttak vendégül, mennyibe került a vacsora, a szállás és az ellátás, s ki állta a cechet.

Forrás: Facebook

Egy a Blikknek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő szakember a költségeket 3 millió forintra becsülte, hiszen a kilőtt fácánok ára milliós összeg lehetett, egy-egy példányért 1500–4000 forintot kell fizetni.

Magyarországon egyébként hivatalosan a nemesi címek, előnevek használata tilos, noha volt olyan jobbikos előterjesztés, amely módosította volna az 1947-es törvényt. A meghívottak listáján a legszembeötlőbb, Károlyi László neve lenne, ha nem tudnánk, hogy ő maga is egyetértett rokona, Károlyi Mihály szobrának eltávolításával. Néhány éve a Magyar Hírlapnak ő mondta, hogy apja első unokatestvérét „súlyos felelősség terheli a történelmi Magyarország szétdarabolásáért!”.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha elkészül a koronavírus-vakcina, csak akkor jön majd a neheze

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhetnek az első koronavírus-vakcinák, de azokat el is kell juttatni az emberekhez. A feladat összetett, és egyelőre az is kérdés, mennyit tudnak majd rövid idő alatt gyártani az oltóanyagból. Meg persze az is, hogy kinek jut belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.