Belföld

Csak a csillagok tudják, mi lesz Tarlós Istvánnal

tarlos-istvan(960x640)(5).jpg (tarlós istván)
tarlos-istvan(960x640)(5).jpg (tarlós istván)

A főpolgármester szerint nem neki kell eldönteni, hogy indul-e a következő megmérettetésen, de a jelöltnek először úgyis meg kell találnia az értelmet ebben a munkában

Tarlós István a hvg.hu-nak adott interjújában beszélt a saját jövőjéről, az MSZP fővárosi emberének, Horváth Csabának a jövőjéről is, Vitézy Dávidról, BKV-ról és a Műjégpályáról is.

„Férfi létére saját szépségét bizonygatja”

A főpolgármester többször is szóváltásba keveredett már Horváth Csabával, ő lesz a szocialisták főpolgármester-jelöltje, de korábban csak annyit mondott, Tarlós egyszerűen látja a világot. A főpolgármester szerint azonban „politikai vitában nincs mit kezdeni azzal, hogy férfi létére saját szépségét bizonygatja.”

A Vitézy Dávid BKK-vezérigazgatóval folytatott levelezéseiről pedig csak annyit mondott, indifferens, hogy kettejüknek milyen a személyes kapcsolata. „A fővárosnak van egy programja, ebben egy közlekedési koncepció, amit a Fidesz és a közgyűlés elfogadott. Vitézy Dávid nem felel az én főpolgármesteri tevékenységemért, én ellenben az ő munkájáért is felelős vagyok. Nincs Tarlós–Vitézy-vita. Ez teljes félreértés.”

Fotó: Neményi Márton / Hír24

A fővárosi tömegközlekedésről azonban annyit elárult, fokozatosan próbálják eltolni a hangsúlyt az egyéni közlekedéstől a közösségi közlekedés felé.

Nem miatta nem siklik a jég

A Városligeti Műjégpálya kritikus állapotáról a főpolgármester is olvasott, de véleménye szerint „egy olyan cég munkája miatt kell magyarázkodnunk, amelyet nem mi választottuk ki, ráadásul menet közben tönkrement, otthagyta felébe-harmadában ezt a munkát, de ami megvalósult, azon már mégsem lehetett változtatni”. De annyit azért megnyugtatásként hozzátett, a következő télig igyekeznek rendbe tenni a pályát, rengeteget kínlódnak vele. Meg egyébként is, ez még az előző városvezetés hibája, aki pedig „poénkodik, és azt mondja, hogy megint „Demszkyzünk”, az nézze meg a terveket, az építési naplót, a teljes dokumentációt” – üzeni a főpolgármester.

Csillagok, csillagok

Arról, hogy folytatja-e, még nem határozott Tarlós, még nem döntött, ez csak a csillagokban van megírva, a végső döntés pedig úgyis a párt legszűkebb vezetéséé. „Más kérdés, hogy akit kiszemelnek, az megtalálja-e az értelmet a munkában” – tette hozzá sejtelmesen.

Korábban lehetett hallani olyan híresztelésekről is, hogy Bajnai Gordon indulna a főpolgármesterségért, de ezek a hírek nem hozzák ki a sodrából, inkább üzent Bajnainak és Horváth Csabának: „Beszéljétek meg előbb egymás között, aztán ha egy marad közületek, szóljatok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik