Belföld

Ákos nem fog írni Orbán lapjába

Kovacs-Akos(210x140)(1).jpg (Kovács Ákos)
Kovacs-Akos(210x140)(1).jpg (Kovács Ákos)

Még a felkért közéleti személyiségek nagy része sem igazán lát tisztán a Kerényi Imre nevével fémjelzett közpénzből működő Magyar Krónika kapcsán. Többen nem is kívánnak részt venni benne.

Hétfőn minden létező – közösségi – médiában Orbán Viktor új lapja volt a téma, a folyóirat májusban indul Magyar Krónika névvel. A lap első szerkesztőségi értekezletét a kormányfő tartja, és írni is fog.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott nemcsak útmutatásokat osztott meg a leendő cikkíróknak, hanem egy elég hosszú névsor is kiszivárgott, hogy kiket látnának szívesen a szerzők közt.

Már hétfőn több kormánypárthoz közel álló közéleti személyiség elutasította a részvételt a folyóirat készítésében, többen még haboznak, de olyanok is akadtak, akik igent mondtak – számol be a vs.hu. Mint írják, nem vállalta a részvételt Ablonczy Bálint, Balogh Ákos Gergely, Stumpf András újságíró, Ráday Mihály operatőr, Vizi E. Szilveszter egyetemi tanár.

Azt is megemlítik, hogy Navracsics Tibor kormányfő-helyettes, Hankiss Elemér szociológus, Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője úgy szerepelt a listán, hogy előzetesen nem keresték meg őket. Jankovics Marcell filmrendező, Kálomista Gábor producer viszont rábólintott az Orbán Viktorral való közös munkára.

A vs.hu kedden tovább kérdezősködött arról, hogy ki szállna be a lap írásába.

Ákos nem lesz ott

Kovács Ákos munkatársai azt mondták, hogy az épp szabadságát töltő zenész nem kíván nyilatkozni a Magyar Krónikáról. A csütörtöki értekezletre nem megy el, így várhatóan nem ír majd a lapba sem. A folyóirat indulása miatt nem kereste meg senki, erről hétfőn az újságokból értesült.

Csík János örömmel fogadta a megkeresést. Arról, hogy pontosan hogyan fog részt venni a munkában, milyen szerződésben állapodnak meg, nem tudott részleteket mondani a vs.hu-nak a Csík zenekar hegedűművésze.

Pálffy István is pozitívan nyilatkozott: számára elismerést jelent, hogy felkerült a tervezett szerzők közé. Azt a KDNP parlamenti képviselője is elmondta, hogy sok tisztáznivaló kérdés van még. Így látja Papp Lajos szívsebész professzor is. Ő mondta, még nem tudja pontosan, miről van szó, de mivel meghívták, elmegy a gyűlésre és majd utána eldönti, alkalmas-e a feladatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik