Belföld

A közmédia már követi Kerényi tanácsait

kerényi (kerényi)
kerényi (kerényi)

"Kinyílott a pitypang. Megírom" - adott instrukciót Kerényi Imre leendő újságíró kollégáinak. A Híradó máris teljesítette a miniszterelnöki megbízott kérését. Kinyílott a rozmaring és a hóvirág. Megírták.

Hétfőn minden létező közösségi médiában Orbán Viktor új lapja volt a téma, pontosabban azok az útmutatások, amelyeket Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott adott a leendő munkatársaknak.

“A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond. A Magyar Krónika jelszava: keresd a jót. Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót. Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdicsérem” – adott instrukciót Kerényi, aki több mint egymilliárd forint közpénzt kapott az ilyen és ehhez hasonló projektjeire.

Ezután például a Facebookon folyamatosan arról lehetett olvasni, hogy ki, mit csinál, és természetesem hozzátették azt is: megírom. Felkeltem az ágyból. Megírom. Elmentem wc-re. Megírom. Kutyát sétáltatok. Megírom.

A legviccesebb azonban az MTVA-sok ma reggeli posztja volt, akik tényleg megírták, hogy kinyílott, bár ők nem a pitypangról beszéltek, hanem a rozmaringról és a hóvirágról. A Híradó megírta. Megírom.

További cikkeink Kerényi témában:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik