Belföld

A földmutyi áldozatain segítene az LMP

lmp (lmp, )
lmp (lmp, )

Jogsegélyszolgálatot indít az LMP azoknak a gazdáknak, akik szerint visszaélések történtek földbérleti pályázatuk elbírálásakor.

Lengyel Szilvia, a parlament mezőgazdasági bizottságának LMP-s tagja hivatkozik Ángyán József volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselőnek az állami földek bérbeadásáról készített legújabb jelentésére, amely a vidékfejlesztési tárca korábbi államtitkára szerint a különféle érdekcsoportoknak juttatott területek aránytalan és igazságtalan elosztásáról, a családi gazdálkodók háttérbe szorításáról szól.

Lengyel Szilvia közleményében azt írta, hogy az LMP-hez sok olyan pályázó fordult, akinek állítása egybehangzik az Ángyán-jelentésben foglaltakkal: sokan meg vannak győződve arról, hogy pályázatukat politikai alapon nyilvánították vesztesnek a kormányhoz közel álló pályázók javára.

“Az LMP mindvégig a tisztességtelen eljárás során megalázott pályázók oldalán állt” – hangsúlyozta országgyűlési képviselő, közölve: pártja most nekik indított jogsegélyszolgálatot, hogy indokolt esetben polgári peres úton támadhassák meg a haszonbérleti szerződések érvényességét. E perekkel végre pontról pontra összevethetők a nyertes és a vesztes pályázatok – tette hozzá Lengyel Szilvia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik