Belföld

Méregdrágán vett lakást, 13 év után tudta meg, hogy nem az övé

elado-ingatlan(960x640)(4).jpg (eladó, ingatlan, )
elado-ingatlan(960x640)(4).jpg (eladó, ingatlan, )

Egy svéd asszony Budapest belvárosában vásárolt ingatlant ötvenmillióért. Tizenhárom évvel később jött rá, hogy az ingatlant egy adósság miatt elárverezik.

A magyar származású, Svédországban élő nőhöz a budapesti, Váci utcai lakásában 2013. március 20-án csöngetett be egy idegen azzal, hogy érdekelné a lakása, amit meghirdettek árverezésre – írja az Index.

2000 szeptemberében vette meg a lakást csaknem ötvenmillió forintért. Az adásvételi szerződést a nő ügyvédje beadta a földhivatalhoz, s kérte azt is, hogy az ingatlant írják át az asszony nevére. A földhivatal ezt elutasította, az értesítést azonban nem kapta meg a nő. Nemcsak ezért nem merült fel benne, hogy nem az övé a lakás, hanem azért sem, mert 2003 nyarán az illetékhivatal arra szólította fel, hogy fizesse be az adásvétel után kirótt illetéket, másfél millió forintot. Ezt meg is tette – derül ki a cikkből.

2013-ban azonban kiderült, hogy elárverezik a lakást annak a férfinak a felhalmozódott adósságai miatt, akitől tíz évvel ezelőtt megvette az ingatlant.

Hiába fordult ügyvédhez, csak annyit tudtak neki segíteni, hogy ne a kitűzött időpontban árverezzék el a lakást. Az asszony nem érti, hogy verhették át, mikor Magyarországon sokkal bonyolultabb az adásvétel mint Svédországban, és csak ügyvédi, közjegyzői közreműködéssel lehet ingatlanhoz jutni.

surveys

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik