Belföld

Kirúgták, mert az Együtt-PM-nek nyilatkozott

juhasz-peter-milla(960x640)(3).jpg (juhász péter, milla)
juhasz-peter-milla(960x640)(3).jpg (juhász péter, milla)

Jogi segítséget nyújtanak annak a központi vásárcsarnokban takarítóként dolgozó férfinak, aki elveszítette az állását, mert a pártszövetségnek beszélt az egykulcsos adóról és az őt foglalkoztató cégnél tapasztalt szabálytalanságokról.

Ahogy arról beszámoltunk, elveszítette az állását az a központi vásárcsarnokban takarítóként dolgozó férfi, aki a szövetségnek beszélt az egykulcsos adóról és az őt foglalkoztató cégnél tapasztalt szabálytalanságokról. Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke azt mondta: elképesztő és egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy bárkit azért rúgjanak ki a munkahelyéről, mert elmondta a véleményét. A párt ezért jogi segítséget nyújt a férfinak.

Juhász Péter felidézte, hogy az Együtt-PM stábja filmet készített az egykulcsos adóról, aktivistáik november végén ehhez gyűjtöttek véleményeket a nagycsarnokban, nem tudva, hogy a piac nem közterület. Amikor a biztonsági őrök ezt közölték velük, abbahagyták a forgatást, és vállalták, hogy a képsorokat nem mutatják be. Néhány nappal később visszamentek, hogy a csarnokban takarító Lakatos Attilával – aki munkakörülményeikről is beszélt – újravegyék a felvételt. Ekkor derült ki, hogy már nem dolgozik ott.

Megzsarolták a béréért

Lakatos Attila a sajtótájékoztatón elmondta: nyilatkozata miatt még aznap este kirúgták. Beszámolója szerint a munkáltatója szóban elismerte, hogy a videofelvétel miatt veszíti el állását, ugyanis arról beszélt, hogy 6 órára vannak bejelentve, de 16 órát dolgoznak, és a bérük egy részét feketén kapják meg.

A férfi papíron végül közös megegyezéssel távozott, mivel állítása szerint az őt foglalkoztató cég csak így volt hajlandó kifizetni a járandóságait, neki pedig kellett a pénz. Hozzátette: előzőleg hiába kérte, hogy adják írásba felmentésének okát.
Juhász Péter ezzel kapcsolatban újságíróknak azt mondta: a kényszer hatására létrejött megállapodásokat semmisnek kell nyilvánítani, ezért ügyvédet szereztek a férfinak és bírósághoz fordulnak, szeretnék elérni, hogy Lakatos Attila visszakapja az állását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik