Belföld

Orbán újra beleszólt a NAV-botrányba

horváth andrás (horváth andrás, )
horváth andrás (horváth andrás, )

A miniszterelnök választ vár a legalapvetőbb kérdésekre, például arra, hogy Horváth András elmondja"ki követett el mit és mikor".

Orbán Viktor szerint Horváth András volt adóhivatali dolgozó állításaival kapcsolatban akkor tehet lépéseket az államigazgatás, ha elmondja, hogy “ki követett el mit és mikor”. A kormányfő erről pénteken Brüsszelben beszélt újságírói kérdésre.

Magyarországon a jogot kikényszerítő hivataloknak a megfelelő eljárási rend szerint kell eljárniuk. Nem választás kérdése a rendőrségnek és az ügyészségnek, hogy indít-e eljárást vagy sem – mondta a miniszterelnök.

“Három egyszerű kérdésre várok választ: ki követett el mit és mikor” – tette hozzá Orbán Viktor. Szerinte ennek ismeretében beindulhatna az államigazgatás gépezete.

Elvették a zöld dossziét

Mint arról beszámoltunk, a rendőrök tegnap házkutatást tartottak Horváth Andrásnál, elvitték a számítógépének merevlemezét, sok iratot és a zöld dossziét. A NAV-botrány kirobbantójával a rendőrök azt közölték, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják.

Horváth a Hír24-nek ezt mondta:

Olvasói sztorik