Belföld

Zavartalanul folytatja kampányát a börtönre ítélt MSZP-s

molnar-gyula(430x286)(2).jpg (molnár gyula)
molnar-gyula(430x286)(2).jpg (molnár gyula)

Molnár Gyulát most ítélték nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, ő viszont úgy kampányol a Facebookon, mintha mi sem történt volna.

A Fővárosi Ítélőtábla hivatali visszaélésért nemrégiben ítélte nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre Molnár Gyula szocialista politikust, volt 11. kerületi polgármestert.

Molnár Gyulát azzal vádolják, hogy 2006-ban pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket. Egy tanú szerint az expolgármester azt mondta neki, hogy Leisztinger Tamás támogatta kampányát, és ezt kellett viszonoznia azzal, hogy nyilvános pályáztatás nélkül adott el az önkormányzat egy sok százmilliós újbudai ingatlant az üzletember érdekkörébe tartozó cégnek.

Az ügy a Kúrián folytatódik, addig is Molnár Gyula a Facebookon kampányol, mintha mi sem történt volna. Szerdán például arról posztolt, hogy Horváth Csabával a Mikulásgyárban járt, ajándékot vittek. Előtte a saját kiadványát promózta,amit ő jegyez, és gyakorlatilag csak ő van benne, a kiadvány alcíme: cenzúra nélkül.

De nemcsak ezzel foglalkozik a jogerős ítéletre várva Molnár Gyula, az ellenfelekre is jut idő. Néhány napja azt írta ki, hogy “Simicskó és Hoffmann urak olcsó krumplival és hagymával (gondolom önkormányzati pénzből) megkezdték a kampányukat”.

“A hihetetlen hosszú sort elnézve azonban ez inkább a kormány kritikája. Az emberek nem érzik, hogy az ország jobban teljesít!” – szúrt oda a politikus, aki az MSZP színeiben indul a 11. kerületben a 2014-es választásokon.

Egyelőre nem tudni, hogy a Kúria mikor dönt Molnár Gyula perében, a politikus azt reméli, minél hamarabb, illetve, hogy a Kúria inkább az elsőfokú ítéletre támaszkodik majd. A politikust első fokon felmentették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik