Belföld
Molnár Gyula (molnár gyula, )

Felmentették Újbuda volt vezetőjét

Farkas Cintia

2012. 09. 04. 09:55

A Kopaszi-gát ingatlanügyben korrupciós bűncselekménnyel gyanúsították Molnár Gyulát.

A Fővárosi Törvényszék felmentette Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét és Lakos Imrét, a kerület egykori szabaddemokrata alpolgármesterét a hivatali visszaélés vádja alól elsőfokú ítéletében. A harmadrendű vádlott ügyvédet a bűnsegédlet vádja alól mentette fel a bíróság.

Az ügyészség a három férfit azzal vádolta, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak egy magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

Molnár és a reménysugár

Molnár Gyula sajtóközleményben kommentálta az ítélet eredményét. “Úgy gondoljuk, hogy a politikai ellenfeleink az utolsó és legaljasabb eszközökhöz nyúltak, amihez az igazságszolgáltatás néhány szereplője aktívan segédkezett. Az a felfogás szenvedett ma vereséget, amikor egyes politikusok nem tehetségükkel, képességükkel, mondandójukkal akarnak győzni, hanem büntetőügyek kreálásával próbálnak ellenfeleik elé kerülni” – áll a Lakos Imrével közösen kiadott közleményében.

Mint a felmentett politikusok írták, bíznak abban, hogy a másodfokú eljárás is ugyanilyen korrekt és tisztességes körülmények között zajlik le; mind az eljárást, mind a kijelölést tekintve továbbra is nélkülözni fog minden politikai nyomást és elvárást. “Köszönet érte, egy reménysugár, hogy a Magyar Köztársaságban még igenis él a jogállam, akárkik és akárhogyan is szeretnék azt eltiporni” – zárta közleményét Molnár és Lakos.

DK: távozzon Polt!

A Demokratikus Koalíció üdvözli a bíróság ítéletét, a sorozatosan bukott koncepciós vádak miatt Budai Gyula után Polt Péternek is távoznia kell.

“A Polt Péter vezette ügyészség azonban kiszolgálta Orbán Viktor hitvány politikai érdekeit, és a 2010-es kampány hajrájában meggyanúsította Újbuda sikeres MSZP-s polgármesterét és SZDSZ-es helyettesét. A Demokratikus Koalíció üdvözli a bíróság ítéletét, a sorozatosan bukott koncepciós vádak miatt Budai Gyula után Polt Péternek is távoznia kell” – áll a párt álltal kiadott közleményben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.