Belföld

Áfacsalási ügy: a CBA kiáll partnerei mellett

baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)
baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)

Ha bebizonyosodik, hogy a gyanúba keveredett franchise-tag valóban elcsalta az áfát, akkor ki kell lépniük a társaságból, de a CBA közvetlen partnere, a Delikát Kft. nem érintett az áfacsalásban – mondta Baldauf László, az üzletlánc elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A CBA megalakulásakor a belső szabályzatban lefektették, hogy aki törvényt sért vagy akit a hatóságok felelősségre vonnak, nem lehet többé franchise-tag. Baldauf László szerint a győri esetben mára bebizonyosodott, hogy a CBA közvetlen partnere, a Delikát Kft. nem érintett az áfacsalásban.

A hatóságok az idősebb Laki Lászlót és fiát, ifjú Laki Lászlót gyanúsítják, ám a CBA Kereskedelmi Kft. a Delikát Kft. részéről Laki Péterrel áll kapcsolatban. A vizsgálat elején a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Delikát-boltok vagyonát is zár alá helyezte, így ellehetetlenült a hálózat működése. Ezért választania kellett a CBA-nak: vagy hagyják, hogy a tizenkilenc bolt az ötszáz dolgozóval együtt tönkremenjen, vagy egy ideig ők irányítják az üzemeltetést. Ez utóbbi mellett döntöttek, és amikor kiderült, hogy a Delikát Kft. tiszta, visszaadták a boltokat a tulajdonosnak.

A Magyar Nemzet újságírója erre megjegyezte, hogy mindeközben mindkét gyanúsított tagja a Delikát Kft.-nek is. Erre reagált úgy a CBA-vezér, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban elcsalták az áfát, akkor ki kell lépniük a társaságból.

A vezető egyértelműen politikai támadást lát a háttérben. Szerinte érezhető, hogy a 2014-es választások közeledtével kinyílt a bicska a baloldal zsebében, és megpróbálnak mindent bemocskolni. Azon vállalkozók közé tartozik, akik nyíltan vállalják politikai nézeteiket.

„A békemenet kapcsán küldött levelem után is számos támadás ért, a balliberális oldal megpróbálta kiforgatni az írás tartalmát. A levél szigorúan a magánvéleményemet tartalmazta, és abban senkit nem köteleztem arra, hogy a rendezvényen részt vegyen. Aki ott volt, láthatta, hogy az ötszázezer ember közt nehéz lett volna ellenőrizni, hogy melyik kollégám jött el, és melyik maradt otthon” – mondta Baldauf László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik