Belföld

Nem kell aggódniuk a magánnyelvtanároknak

nyelviskola (nyelviskola, )
nyelviskola (nyelviskola, )

A magánnyelvtanároknak nem kell részt venniük semmilyen minősítő eljárásban – írja hvg.hu a pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendeletet alapján.

A felnőttképzében tevékenykedő vállalkozásoknak a minőségbiztosítási keretrendszernek megfeleltetett minőségbiztosítási rendszerrel kell rendelkezniük, amellyel kapcsolatban a Nemzetgazdasági Minisztérium a pénteki Magyar Közlönyben ismertette a részletszabályokat.

A hvg.hu cikke szerint a közzétett rendeletben pontosan tisztázták, hogy kikre vonatkozik a jogszabály, így a felnőttképzést folytató intézményekre, a megfeleltetésre kérelmet benyújtó jogi személyekre és az érintett szakhivatalokra (Nemzeti Munkaügyi Hivatal, Felnőttképzési Szakértői Bizottság), valamint felnőttképzési szakértőkre. Tehát a magántanárokat nem kötelezték arra, hogy tevékenységük folytatása feltételeként megfeleltessék működésüket a keretrendszernek.

Korábban a Népszabadság arról írt, hogy jóval kevesebb helyen sokkal drágábban lehet majd nyelvet tanulni, ha a kormány rábólint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) terveire a felnőttképzési törvény végrehajtási rendeleteinek birtokába jutott tervezetei alapján. A lap akkor úgy tudta, a kabinet minőségbiztosítás címén nehezen teljesíthető feltételeket állítana a nyelvoktatásra specializálódott vállalkozások számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik