Belföld

MSZP: blöfföl a kormány

Panel(3)(960x640).jpg (panel, tízemeletes, társasház, )
Panel(3)(960x640).jpg (panel, tízemeletes, társasház, )

Az ellenzéki párt blöffnek tartja, hogy a kabinet 500 milliárd forintot fordítana a következő években panellakások felújítására.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, a kormány jövő februárban elindítja a Panel III. programot, amelynek köszönhetően 500 milliárdért újulnak meg panelházak.

Burány Sándor MSZP-s képviselő erre reagálva azt mondta: az Orbán-kormány leállította a 2010 előtt működő panelprogramot, amelynek részeként 200 ezer lakást újítottak fel, most viszont azt ígéri, hogy 2014-ben folytatni fogja.

Felidézte, hogy Németh Lászlóné fejlesztési miniszter november végén azt mondta, 9 milliárd forintból újraindítják a forráshiány miatt leállított panelprogramot. Kedden azonban már arról beszélt,  Panel III. programban 2020-ig 380 ezer lakást újítanak fel összesen 500 milliárd forintból.

Nagyotmondás, blöff, figyelemelterelés…

Burány Sándor szerint ez utóbbi bejelentés csak nagyotmondásként, blöffként értékelhető, amivel el akarják terelni a figyelmet arról, hogy az Orbán-kormány “befagyasztotta” a panelprogramot.

Az MSZP-s politikus azt mondta: a panelprogram folytatására az a garancia, ha 2014-ben a szocialisták alakíthatnak kormányt. Ez esetben folytatódhat az az épületfelújítási program, amelynek eredményeként igazságos és fenntartható módon csökkenthetők akár 40 százalékkal a fűtési költségek – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik