Belföld

“Csupa vér volt az arca, csöpögött le a padlóra”

Ezt mondta a Hír24-nek az a nő, aki szemtanúja volt a szegedi villamoson történt verekedésnek. Az asszonyt az rázta meg leginkább, hogy senki nem segített a bajba jutott fiatalnak.

Összevertek egy fiatalembert Szegeden, mert meg akarta akadályozni, hogy valaki rágyújtson a villamoson. Akkor is verték, amikor már a földön feküdt és magatehetetlen volt. A megvert fiú azt nyilatkozta, “amolyan nagypofájú fiatalok” bántották. A villamoson többen is voltak, senki nem tett semmit. A Hír24-nek nyilatkozó szemtanút, aki végül közbe is avatkozott is ez rázta meg leginkább.

A jelenség korántsem egyedi. Rövid időn belül ez a második eset, amikor megrőkönyödünk azon a hűvösségen, ahogy a más baját kezeljük. Ilyen volt a Blaha Lujza téri öngyilkos esete. De nyáron bejárta az internetet annak a fiatal nőnek a története is, aki a melegtől lett rosszul egy tömött villamosmegállóban, mégsem törődött vele senki. A történet kapcsán akkor teszteltük is a budapestieket. Az erről készült videónkat itt nézheti meg.

A Hír24 vendége volt Dr. Hámori Balázs közgazdász-szociológus, akivel az emberek közömbösségének okairól beszélgetett Bárdos András.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik