Belföld

Vigyázzon! Éjjel behavazódhat

Havazás (havazás, )
Havazás (havazás, )

Szombaton éjszaka az északkeleti megyék kivételével erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan várható havazás, havas eső.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap napközben az északkeleti megyékben fátyolfelhős, napos, másutt felhős időre van kilátás, eleinte még néhol előfordul gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, vasárnap már csak egy-egy élénk széllökésre számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1, -5 fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1, 6 fok között várható.

Szombaton késő délutánig az ország túlnyomó részén továbbra is sokfelé viharos 60-80 kilométer per órás széllökések kísérik az északnyugati szelet – olvasható a met.hu-n. A legerősebb széllökésre a Győr-Budapest-Szolnok tengely mentén, illetve az elszórtan kialakuló hózáporok környezetében számíthatunk, ezeken a területeken akár 85-90 kilométer per órát kissé meghaladó széllökések is is előfordulhatnak. Késő délutántól fokozatosan mérséklődik a szél. Vasárnap veszélyes időjárási esemény nem várható.

Éjjel még tombolt Xaver

Szombaton reggel kamionok akadtak el a vihar miatt az M1-es autópályán, és akadályozták a forgalmat. A katasztrófavédelem nem sokkal fél tizenegy után közölte, hogy a sztrádán újra szabad a forgalom.

A fővárosban autóra dőlt egy fa és elszakította a villamos felsővezetéket a VIII. kerületi Dobozi utcában. A helyszínen tűzoltók, rendőrök, a BKK és a közvilágítás szakemberei dolgoztak a fa eltávolításán, a villamosvezeték helyreállításán.

Mintegy nyolcvan, az erős szél miatt bekövetkezett kárhoz riasztották országszerte a tűzoltókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik