Belföld

Szorul a hurok a zöldhatóság főigazgatója körül

jávor benedek (jávor benedek)
jávor benedek (jávor benedek)

Az Óbudai Egyetem szerint Tolnai Jánosné nem szerzett náluk diplomát, pedig az önéletrajzában ezt tüntette fel.

„A rendelkezésünkre álló irattári nyilvántartás szerint a jelzett személy nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán” – a hvg.hu cikke szerint ezt válaszolta Jávor Benedeknek levelében az Óbudai Egyetem rektora a zöldhatóság főigazgatójának diplomájával kapcsolatos kérdésre.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke Tolnai Jánosné azonnali felmentését kérte az önéletrajzára vonatkozó valótlanságok miatt.

Jávor még pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta „politikai szintre emelkedett nyelvvizsgabotrányok első áldozata” az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója, akinek életrajzából „tragikus hirtelenséggel” eltűnt az angol C típusú középfokú nyelvvizsga.

A képviselő szerint a kormányzati portálon szereplő hivatalos dokumentumban, a főigazgató doktori címe egy Amerikában bejegyzett „kamuegyetemtől” származik.

A politikus pénteken jelezte azt is, hogy az Óbudai Egyetem szerint a jogelőd Kandó Kálmán Főiskolának soha nem létezett villamosmérnöki kara, sem ilyen szakon nem volt képzés, pedig Tolnai Jánosné azt tűntette fel, hogy innen szerzett diplomát.

A PM társelnöke szerint a főfelügyelőség törvényes működéséhez számos kétség fér. Jávor Benedek Tolnai Jánosné azonnali felmentését kérte, és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert is lemondásra szólította fel – írja a hvg.hu.

Jávor Benedek „Game over” címmel blogján tett közzé bejegyezést, benne az Óbudai Egyetem rektorának levelével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik