Belföld

Orbán megint kézcsók miatt került kínos helyzetbe

orbán (orbán)
orbán (orbán)

Elrántotta a kézcsókra készülő Orbán Viktor elől a kezét az 500 ezredik külhoni magyar állampolgár, Böjte Csaba édesanyja – derül ki a tv2 videójából.

A parlamenti ünnepségen történt a malőr, amikor a félmilliomodik külhoni, román állampolgársággal is rendelkező ferences rendi szerzetes kapta meg magyar dokumentumait, majd édesanyja következett.

A Borson megjelent tv2-videó szerint Orbán az ünnepség végeztével kézcsókkal akarta búcsúzóul megtisztelni az asszonyt, ám az idős hölgy kezét maga felé rántva jelezte: elég lesz a kézfogás is. Végül Orbán az enyhe, csókra fókuszáló előrehajolást fejbiccentéssé változtatta, majd mosolyogva távozott.

Korábban Orbán Viktor már Indiában is próbálkozott kezet csókolni Sonia Gandhinak, amely kapcsán Görög Ibolya, az ország egyik legismertebb protokollszakértője, az első Orbán-kormány protokollfőnöke is értetlenül állt. „A diplomáciában nincsen kézcsók!” – jelentette ki határozottan, így ez nem csak Indiában számít udvariatlanságnak. A protokoll szabályai szerint sehol nem szabad így köszönteni a hölgyeket – mondta a Hír24-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik