Belföld

Pályázatot írtak ki a mentőszolgálat főigazgatói posztjára

Balog-Zoltan(960x640)(2).jpg (balog zoltán)
Balog-Zoltan(960x640)(2).jpg (balog zoltán)

Fejcsere. Balog nem bízik a megbízottban?

Pályázatot írt ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára. A kormány honlapján megjelent kiírás szerint a főigazgató feladata az Országos Mentőszolgálat tevékenységének tervezése, szervezése, irányítása és ellenőrzése. A pályázati feltételek között a szükséges végzettség, magyar állampolgárság és büntetlen előélet mellett legalább ötéves vezetői gyakorlatot írnak elő.

A jelentkezési határidő 2014. január 3. A munkakör a pályázat elbírálását követően azonnal betölthető. A jogviszony három hónapos próbaidő kikötésével ötéves határozott időre szól.

A kiírás azt sejteti, hogy a szakminiszter elégedetlen a jelenlegi megbízott főigazgató munkájával, akinek elődjét, Mártai Istvánt idén áprilisban indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentették. Az egészségügyi államtitkár április 8-án jelentette be, hogy a továbbiakban Burány Béla megbízott főigazgatóként irányítja a mentőszolgálatot. Szócska akkor azt mondta: ez a váltás egyfajta sebességváltást, gyorsítást jelent a mentőszolgálat fejlesztésében. Az államtitkár akkor azt ígérte, ahogy eddig, úgy ezután is nagy figyelmet fordítanak a mentőszolgálat modernizációjára.

A sajtótájékoztatón a mentőszolgálat új megbízott főigazgatója, Burány Béla akkor azt mondta: mintegy húszéves mentőszolgálati tapasztalata van, korábban a budapesti Honvédkórház sürgősségi betegellátó centrumában dolgozott vezetőként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik