Belföld

Mikulásfutás emlékezéssel

A napokban halálra gázolt társukra emlékeztek a hagyományos váci futóverseny rajtjánál az indulók.

A futást a Drumsters dobcsoport előadása előzte meg, akiknek látványos és hangzatos dobkoncertjükkel sikerült a versenyzőket a futásra hangolniuk – számolt be a Dunakanyar24-nek a helyi Ifjúsági Sportegyesület főszervezője, Bíró György. A váci futók számára jól ismert rajtzene dübörgése viszont a verseny történetében először félbeszakadt. Minden induló és a rendezők is fejet hajtva, fél térdre ereszkedve Miklós Püspök emlékező szavait hallgatva egy rövid időre a napokban halálra gázolt Csernák Orsira emlékeztek, aki az elmúlt években a többiekkel együtt vidáman várta a rajtot. Aztán a zene ismét megszólalt és a „fussunk úgy, mintha köztünk lenne most is” gondolattal elindult a futás a 2, 5 és 11km-es távokon.

Bulifutás

A 17. váci Mikulásfutás a több mint száz óvodás futásával kezdődött. A Mikulással kellett közösen lefutniuk a 100, 200 és 300 méteres távokat kortól függően – a nagycsoportosoknak persze az idén is sikerült megelőzniük a Télapót. A rövid távú „bulifutást” teljesítők a Kápolna utcai lépcsősort is meg kellett mászniuk. A leggyorsabb futó ismét az évek óta nyertes Sági József lett, aki a 11 kilométeres távot kevesebb, mint 40 perc alatt futotta le és a célhoz érve könnyedén megfordulva, háttal futott át a célszalagon.

Babakocsival, kerekesszékkel

Bíró György beszámolójából tudjuk, hogy a Váci Pandák amerikai futball csapatának gladiátorai és számos vidáman beöltözött versenyző gondoskodott a figyelem felkeltéséről. Voltak, akik babakocsit tolva, vagy kerekesszékkel teljesítették a távok valamelyikét. Míg a futók az aszfaltot koptatták, addig a Boronkay iskolában kialakított versenyközpontban táncososok gondoskodtak a várakozók szórakoztatásáról.

Árpádosok hurrá!

Az eredményhirdetésen a város alpolgármestere, képviselői, és a verseny támogatói több mint 90 díjat adtak át a dobogóra álló versenyzőknek. Számos Mikulásfutás póló és egyéb értékes ajándék mellett egy mountain-bike kerékpár talált gazdára. Az iskolák közti versenyt az Árpád fejedelem általános iskola, az egyesületekét az ő sportegyesületük nyerte el. A díj átvételekor az Árpádosok hangjától zengett az iskola – mondta el a szervezők vezetője.

Fotó: visevac.hu

Egyre többen

A versenyzők száma az idén már meghaladta az 1400 főt. Az előkészítés és a szervezés Bíró György és Barátai érdeme – így nagybetűvel -, ezt a résztvevők meg is köszönték a lelkes csapatnak. A verseny eredményei és fotói megtekinthetők a Váci Ifjúsági Sportegyesület honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik