Belföld

Extra hosszú Railjetek Bécsbe

Az ünnepi megnövekedő forgalom miatt egyes járatok dupla szerelvénnyel közlekednek a Budapest–Győr–Bécs vonalon.

Az adventi ünnep közeledtével egyre többen választják az osztrák fővárost úticélul, sokan meglátogatják a bécsi karácsonyi vásárokat, és a nevezetességeket. Egy átlagos hétvégéhez képest ebben az időszakban jelentősen többen utaznak a MÁV-START vonatain is, ezért a megnövekedett utasforgalom kiszolgálására a hétvégétől, egyes railjet vonatok dupla szerelvénnyel közlekednek.

Ezzel, a preferáltabb vonatokon egy-egy alkalommal több, mint nyolcszáz utas tud helyet foglalni, 152 darab első osztályú és 632 darab másodosztályú, valamint két business class részben további 32 helyet kínál a vasúttársaság.

(fotó: vonatmagazin.hu)

Már a most következő hétvégén, november 30-tól egészen december 15-ig az utasok rendelkezésére állnak szombaton, majd december második hétvégéjétől vasárnap is a dupla railjetek, melyek Budapest Keleti pályaudvarról reggel 7 óra 10 perckor, Bécsből 17:48-kor indulnak.  A vonatok pontos indulási időpontjai megtalálhatóak a MÁV-START honlapján, ahol megtekinthető a december 21-én közlekedő mentesítő EuroCity vonat teljes menetrendje is.

Otthonról is válthatunk jegyet

A megduplázott kapacitással közlekedő railjet vonatok ellenére is javasolja kedves utasainak a MÁV-START, hogy érdemes a Bécsbe szóló menetjegyeket és helyjegyeket minél előbb elővételben megváltani.  Az érvényes menetjegyeket a vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül, vagy a nemzetközi pénztárakban, illetve a menetjegyirodákban lehet megvásárolni.

A kényelmes utazás érdekében, naponta több mint tíz alkalommal indul vonat Budapestről Bécsbe, a magyar vasúthálózaton közlekedő egyik legmodernebb, és az utasok körében közkedvelt railjet vonatok kétóránként állnak rendelkezésre. Kedvező árú kirándulójeggyel  már 25 eurótól elérhető az osztrák császárváros oda-vissza útra, további 9 euróért pedig két napig korlátlanul igénybe vehető a bécsi városi tömegközlekedés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik