Belföld

Hatalmas fenyőfa kerül a Széchenyi térre

November 29-én ismét felgyúlnak az ünnepi fények a győri belvárosban. A karácsonyi vásár, az adventi programok, fényjáték és rengeteg program fokozza a hangulatot.

Ismét eltelt egy év, hamarosan újra legszentebb ünnepünkre készülünk. Győrben a különlegesnél is különlegesebb hangulatban várják a Karácsonyt, hiszen az Advent Győrben rengeteg szép pillanatot tartogat a számunkra. Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján dr. Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, Győr egész évben sok izgalmas programot kínál, de számára a legkiemelkedőbb az Advent időszaka.

Hozzátette, az egyik legszebb keresztény ünnepünkre, a Megváltó eljövetelére készülünk, és ehhez az emelkedett hangulathoz a szervezők színvonalas programokkal is igyekeznek hozzájárulni. A tájékoztatón jelen volt Rákász Gergely orgonaművész, aki december 26-án ad koncertet városunkban. Mint mondta, ez az időpont több mint tíz éve fix a naptárjában, és büszke arra, hogy a győri karácsonyi koncertjének ilyen nagy hagyományai vannak.

Kiemelte, bármerre jár az országban, sokan megemlítik, hogy mennyire szeretnek Győrbe jönni, és a győri adventi fényeket is sokan emlegetik. A koncerttel kapcsolatban elárulta, Karácsony egy bensőséges ünnep, a hangulat megidézése érdekében a templomban lekapcsolják a villanyokat, és csak a hatalmas gyertyák világítanak majd a koncert alatt.

A fesztivál fő helyszíne ezúttal is a Széchenyi tér lesz, ahol a kézművesek faházai mellett a Mindenki Karácsonyfája, kisvasút, óriás mesekönyv, körhinta, a rénszarvasszán, a Betlehem és természetesen az adventi koszorú várja a kilátogatókat. Sokan várják, és az idei évben az eddigieknél is látványosabb fényjátékot láthatnak az érdeklődők vasárnaptól csütörtökig 17-20 óráig óránként, pénteken és szombaton pedig 21 órakor is a téren.

A teljes cikket és a részletes programajánlót itt találja!

Mindenki karácsonyfája

A Győr-Szol Zrt. ebben az évben is állít „mindenki karácsonyfáját” Győr valamennyi városrészében. A legnagyobb fenyő a Széchenyi térre kerül. Ezt a fát november 25-én, hétfőn közterületen, a Kakashegy utca 20. szám alatti ház előtt, a lakók kérésére vágják ki a társaság munkatársai. A munka reggel 7 órakor kezdődik. A kivágott fenyőt rögtön a Széchenyi térre szállítják, és felállítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik