A szegedi legismertebb halászcsárdákat ették végig a Gault&Millau étterem kritikusai. A kötelező halászlé mellé mást is rendeltek, jót alig írtak.
A Kiskőrössy Halászcsárdában Vegeta ízűnek, Jobb Mint Otthonban pörköltszagúnak, az Algyői halászcsárdában olajosnak, Fehértói Halászcsárdában pedig túl sósnak találták a szegedi specialitást, a halízt pedig mindenhol hiányolták a léből.
– Ha a kritikusok szája íze szerint készítenék a szegedi halászcsárdák a halászlét, lehet, hogy már mind tönkrement volna. A minősítést bízzuk a vendégekre – mondta a Délmagyar kérdésére Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa.
A közelmúltban a Gault&Millau étterem kritikusai a régió legjobb éttermének a Tiszavirág Bistrot választoták a pontszámok alapján: 12 pontot kapott a maximális 20-ból.