Belföld

“Kocsis Máté hazudik”, állításai “ostobák”

bajnai-gordon-2-(1)(1)(960x640).jpg (bajnai gordon, )
bajnai-gordon-2-(1)(1)(960x640).jpg (bajnai gordon, )

Támadásban az Együtt-PM. A Fidesz "vélhetően igényt tarthat a régió legkorruptabb kormánypártja címére" - állították közleményükben.

“Kocsis Máté hazudik”, “ostoba állításait és kérdéseit egy olyan párt politikusa fogalmazta meg, amely rendszerszintűvé tette a simicskázást, a közpénzek magánpénzzé tételét és vélhetően igényt tarthat a régió legkorruptabb kormánypártja címére is” – áll az Együtt-PM szombaton kiadott közleményében.

Ezt azután mondták, hogy a Kocsis, a Fidesz szóvivője közleményt tett közzé, amelyben “finoman” azzal vádolta meg Bajnai Gordon pártját kilóra megvették őket “homályos amerikai spekuláns pénzügyi körök”, akik a szóvivő megfogalmazása szerint “feltehetően politikai befolyásszerzésre törekednek”.  A kormánypárti politikus szerint elgondolkodtató, hogy miért éri meg Bajnai Gordont és körét pénzelni az amerikaiaknak, és ezért mit kérnek cserébe. (Kocsis nyilatkozatát a Jobbik is támadta, álszentnek, képmutatónak és hazugnak nevezve azt.)

Az Együtt-PM a támogatásokkal kapcsolatban kijelentette: a szövetség minden támogatással és adománnyal fillérre elszámolt a múltban és elszámol a jövőben is. Hozzátették: az Együtt-PM szövetség a törvényben előírtaknál szigorúbb átláthatósági szabályokat tart magára nézve kötelezőnek.

A szövetség egyben felszólította “a Fidesz álciviljeit”, a Civil Összefogás Fórumot (CÖF) és a hasonló szervezeteket, számoljanak el a közpénzből származó támogatásokkal. Az ellenzéki pártszövetség szerint a Fidesz úgy költ el vagyonokat politikai propagandára és csatlós szervezetek támogatására, hogy a felhasznált forintmilliárdok forrása és útja teljesen áttekinthetetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik