Belföld

“Álszent, képmutató és hazug a Fidesz”

Mirkoczki-Adam(1)(210x140)(1).jpg (Mirkóczki Ádám)
Mirkoczki-Adam(1)(210x140)(1).jpg (Mirkóczki Ádám)

A Jobbik szerint a Fidesz pontosan az ellenkezőjét teszi annak, mint amit mond.

A Jobbik szerint álszent, képmutató és hazug a Fidesz kommunikációja Bajnai Gordon pártjának külföldi támogatásával kapcsolatban, mert “éppen hétfőn söpörte le a Fidesz az MSZP-vel nagykoalícióban azt a jobbikos határozati javaslatot, amely a pártok mögött húzódó és a pártokat pénzelő álcivil szervezeteket vette volna nyilvántartásba”. Így ismét megállapítható – amint azt az elmúlt három évben megszokhattuk –, a Fidesz pontosan az ellenkezőjét teszi annak, mint amit mond – közölte a Jobbik. A párt szóvivője hozzátett: a kormánypárt szájkaratéból ismét jelesre vizsgázott.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő az MTI-nek szombaton eljuttatott közleményében a fideszes Kocsis Máté délelőtti sajtótájékoztatójára reagált. A kormánypárti képviselő azt mondta, köztudott, hogy homályos amerikai pénzügyi körök százmilliókkal pénzelik Bajnai Gordon pártját és annak holdudvarát, ezért felszólítják az MSZP-t, mint az Együtt-PM szövetségesét, hogy számoltassa el a volt kormányfőt ezekben a kérdésekben.

A jobbikos politikus a közleményben kifejtette: azt javasolták, hogy tegyék átláthatóvá a pártok választási kampányának finanszírozását. “Nemzetközi példák alapján ügynökszervezetté kívánjuk nyilvánítani azokat a szervezeteket, amelyek több mint egymillió forintos támogatást kapnak külföldről, mivel a nemzetközi támogatók célja a politikai haszonszerzés, politikai befolyásolás.” Korábban a Fidesz megakadályozta azt a jobbikos vizsgálatot is, amely Bajnai Gordon Mol és OTP általi támogatásának körülményeit firtatta volna – tette hozzá a jobbikos képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik