Belföld

Molnár Csaba Győrben: „Orbán féljen!”

A DK ügyvezető alelnöke szerint az ország érdeke, hogy a miniszterelnök "menjen", Orbán Viktor pedig akkor fog távozni, ha létrejön az ellenzéki együttműködés. Molnár Csaba erről szerdán azon a győri rendezvényen beszélt, amelyen bemutatták azokat, akiket a párt Győr-Moson-Sopron megye egyéni körzeteiben kíván indítani a 2014-es országgyűlési választáson.

A politikus elmondta, azt akarja, hogy Orbán Viktor “féljen a kormányváltástól, féljen attól, hogy 2014 tavaszán az általa irányított maffiarendszer el lesz törölve”.

Szerinte az egyik legfőbb feladat, hogy legyőzzék az emberek közönyössé válását, belenyugvását, ezért arra kérte a szimpatizánsokat, “mindenki beszélgessen el tíz emberrel”, és mondja el, hogy “nem veszett el még minden”.

Molnár Csaba azt mondta, a Fidesz teljesen új fajta csalást vezetett be azzal, hogy nem a voksoláskor manipulálnak, hanem akkor, amikor olyan szabályokat hoztak, amelyek alapján feléjük lejt a pálya.

Mint mondta: a demokratikus ellenzéken belül egyetértés van arról, hogy a választási győzelem után miként kell helyreállítani a jogállamot és a köztársaságot, s miután az utóbbi napokban “icipici enyhülés” látszik a teljes összefogás kérdésében, néhány hetes “bizalomépítési szakasz” után meg kellene egyezni ebben a kérdésben, hogy az hatékonyan működhessen.

A 2010-es választás óta eltelt időszak “igazi, mély történelmi bűneként” említette, hogy megvalósultak ugyan olyan, a második Gyurcsány- és a Bajnai-kormány alatt eldöntött beruházások, mint a Mercedes gyárépítése vagy az Audi-gyár bővítése, de a beruházások szintje a gazdaság amortizációja alá esett.

“Amit halasztottunk, mulasztottunk 2010 és 2014 között, annak a levét 2014 és 2018 között fogjuk majd meginni” – mondta arra emlékeztetve, hogy egy ekkora beruházás a döntéstől számított három-öt éven belül valósulhat meg.

Az eseményen elhangzott: a DK a két győri választókerületben Glázer Tímeát és Neupor Zsoltot, Csornán Szabó Zoltánt, Sopronban Szalai Lászlót, Mosonmagyaróváron pedig Ábrahám Tivadart indítja a 2014-es országgyűlési választásokon egyéni jelöltként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik