Belföld

Újabb gyanús földmutyi lehet Felcsúton

termőföld (termőföld)
termőföld (termőföld)

Évente 6 millió uniós támogatást kap az után a 88 hektáros föld után, amit Junek Nikolett, az Államreform Operatív Program (ÁROP) projektmenedzsere nyert; férje trafikokat is kapott – írja a Blikk.

A fiatal nőnek a több tízmillió forintos uniós pályázati projektek lebonyolítása mellett egy 88 hektáros földbirtokot is művelnie kell Felcsúton, amit tavaly nyert el a Nemzeti Földalap (NFA) pályázatán.

A Blikk szerint Junek Nikolett a pályázat elbírálásának idején még a Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozott, de emellett rokoni kapcsolatai sem álltak az útjában, hogy földet nyerjen a pályázaton. Ő ugyanis a felcsúti Flier családba született: családtagjaival együtt összesen 320 hektárnyi földet nyertek az állami pályázaton Felcsúton és környékén. Ezzel Fejér megyében ők voltak az egyik legnagyobb nyertesei a földosztásnak.

A Blikk szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester családját leszámítva Junekék az egyetlenek, akik az állami földpályázaton és az állami dohánykoncessziókon egyaránt arattak. Junek Nikolett férje, Junek Károly két trafikot nyert el, egyet Felcsúton, egyet pedig Bicskén.

A 88 hektáros földbirtok után Junek Nikolettnek évi nagyjából 6 millió forint területalapú támogatás jár az EU-tól, ami azért is érdekes, mert munkahelyén is túlnyomórészt uniós pénzből futtatott programokat menedzsel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik