Belföld

Húsevő baktérium támadta meg a mandulaműtét után

kórház-gyerek (kórház, gyerek)
kórház-gyerek (kórház, gyerek)

Sem a rendőrség, sem a kórház belső vizsgálata nem talált felelősöket.

Súlyos fertőzést kapott egy szentesi kislány, nem sokkal azután, hogy a helyi kórházban kivették a manduláját. A 12 éves Ági történetéről a Délvilág számolt be.

Tízéves volt a kislányom, amikor 2011 augusztusában kivették a manduláját a szentesi kórházban. Ezután szinte folyamatosan lázas volt, a műtét helyét fájlalta. A torka gyulladt, gennyes volt, gyógyszereket szedett rá, a gégészetre szinte hetente jártunk – mesélte el a lapnak a gyerek édesanyja.

Pár hónappal később tovább súlyosbodtak a lány tünetei. Elment a hangja, arcidegbénulást kapott, a bal fülére pedig megsüketült. Gyógyszerekkel kezelték, de tavaly nyáron újból ágynak esett. A lány csillapíthatatlan fájdalmai miatt anyja átvitette a szegedi klinikára, ahol kiderült, egy jellemzően kórházakban terjedő betegség, az úgynevezett MRSA-fertőzés támadta meg.

Ági gyógyul, de valószínűleg élete végéig gyógyszereket kell szednie, valamint a hallása sem fog visszatérni.

A Délvilág az üggyel kapcsolatban megkereste a kórház vezetőit is, akik elmondták, sem a rendőrség, sem a kórház belső vizsgálata nem talált felelősöket, így az ügyet lezártnak tekintik.

Az édesanya további terveiről, illetve a kislány történetéről részletesebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik