Belföld

Bohócdoktorok gyógyítottak

Mosollyal és lufikkal gyógyítottak.

A Tisza Lajos körúti Gyermekorvosi rendelőben hétfőn meglepetés érte a kis betegeket, a szokásos hőmérőzést, gyógyszerfelírást és gyógykezeléseket a Karitáció Alapítvány Bohócdoktor Csapata lufihajtogatással és játékkal vidította fel.

fotó: Hír24

A gyógyító bohócdoktorok egyre több felkérést kapnak a kórházak gyermekosztályai mellett gyermekotthonoktól, rendelőintézetektől, rendezvény szervezőktől a gyógyító élményterápiás feladatokra. A bohócdokik a gyerekek mellett az áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozók számára is tartogatnak ajándékokat, rendszerint lufiból virághajtogatás a sláger. A gyógyuló kicsiknek az élménypedagógiai módszerek bizonyítottan segíteni tudják a betegség leküzdését, illetve a gyógyuláshoz vezető út meglelését is.

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a Karitáció Bohócdokik Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé.

bővebb információ az alapítvány oldalán olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik