Belföld

Áldatlan állapotok a János Kórházban: itt a vizsgálati eredmény

Csak egy kisebb bírságot szabtak ki a betegek panaszai után.

Az egészségügyi államtitkárság is megállapította, hogy a rossz elrendezésű János Kórházban nehéz eligazodni, sokszor hiányoznak a tájékoztató táblák, este pedig egy kilométert kell gyalogolni a traumatológiai osztályig – írja az Index.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ csak egy szabálysértést talált, amelyért csekély összegű bírságot szabott ki. Számos javaslatot is adott a nagyobb beruházás nélküli megoldásokra.

Javult a helyzet nyár óta

A vizsgálatból kiderül az is, hogy 2012. január 1. és 2013. július 31. között 58-an tettek panaszt a kórházi állapotok miatt, a legtöbben a traumatológiai és a belgyógyászati osztály hiányosságai miatt.

Az Index korábban több beteg tapasztalatát is közzétette, az igazgató már akkor is elismerte, jogosak a panaszok. Azóta történtek változások. Új osztályvezetője és főnővére van a traumatológiai osztálynak, a váróban pultot állítottak fel, ahol egy adminisztrátor fogadja és tájékoztatja a betegeket. Az ő munkaidejét meghosszabbították, így az esti órákban is dolgozik – mondta az Indexnek Nyulasi Tibor orvos-igazgató.

Állami segítség

Azt ígérik, rendezik a kórházak adósságát.

Drága  és olcsóbb megoldások

A problémák teljes megszüntetéséhez nagyon sok pénz kellene, így arra most nincs esély, egy átmeneti megoldás is 170 millió forintba kerülne. Ebből javítani lehetne a várakozás körülményeit a traumatológián, amelyek 1980 óta nagyrészt változatlanok.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik