Belföld

Áldatlan állapotok a János Kórházban

Tamás súlyos lábtöréssel került be, napokat kellett volna várnia a műtétre, ürülékszagú szobába fektették, az ápolók pedig kétezer forintért mosolyogtak – idézi az érintetett az Index.

Panaszos levélben fordult a János Kórház főigazgatójához Tamás, aki június 29-én este egy Budapest melletti településen a saját kertjében lépett bele egy szerelőaknába, és szenvedett ficamos lábtőcsont-, és szilánkos sarokcsont-törést.

A 36 éves vállalkozó sokkot kapott a fájdalomtól, remegett, fázott. Barátai azonban hiába hívták a mentőket, a diszpécser közölte: 1-2 óránál hamarabb nem tudnak autót küldeni, így jobban járnak, ha autóval vagy taxival mennek be a területileg illetékes Szent János Kórházba – eleveníti fel a történteket az Index.

A kitáblázatlan, teljesen üres kórház udvarán legalább 25 percet bolyongtak, mire megtalálták a baleseti sebészetet. Ott egy fiatal rezidens orvos CT-t és röntgent csinált, majd begipszelték Tamás lábát. A gipszelővel azonban szóváltásba keveredett, Tamás állítása szerint ugyanis a férfi „ocsmány, kioktató stílusban” beszélt vele, és közölte, „ne nyafogjak, ha nem tetszik, lehet távozni”.

Tamást végül azzal fektették be az osztályra, hogy valószínűleg operálni kell, és a műtétet majd a kórház egyik orvosa fogja elvégezni hétfőn. Az első emeletén kapott ágyat egy ötszemélyes, ürülékszagú kórteremben. Fölváltatott egy tízezrest kétezresekre, az addig fásult ápolók pedig azonnal mosolyogtak és nyugtatatni kezdték.

Miután kiderült, hogy – bár a lába bedagadt, rettenetesen fájt és lüktetett – hétfőn mégsem tudják megműteni, majd csak csütörtökön, Tamás – kapcsolatok révén – átvitette magát a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központjába.

Hogy miként reagált erre a János Kórház, és hogyan próbálták megakadályozni, hogy a férfi elhagyja az épületet, illetve, hogy mit mond az orvos-igazgató, olvassa el az Indexen!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik