Belföld
ivoviz(960x640)(2).jpg (ivóvíz)

Jobb lesz a szegedi és az algyői ivóvíz

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 11. 12. 16:40

Hárommilliárdból lesz tisztább az ivóvíz.

Uniós forrásra pályázott és nyert támogatást Szeged és Algyőö nkormányzatának társulása, amelynek célja a két település ivóvíz minőségének javítása. A támogatási szerződés aláírását és az előkészítő munkákat követően kedden ünnepélyes keretek közt elindították a kivitelezési munkákat.

Solymos László, Szeged alpolgármestere a rendezvényen elmondta, uniós elvárás, hogy a tagországok lakosainak egészséges és jó minőségű ivóvizet biztosítsanak a helyi önkormányzatok. Hazánk vállalta, hogy a magyarországinál szigorúbb, európai uniós normáknak is megfelel ezen a téren. Szeged és Algyő ezért hozott létre társulást az ivóvíz minőségének javítására.

Herczeg József, Algyő polgármestere, a „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnökhelyettese elmondta, a több mint 3 milliárd forintos beruházás során a Szeged és Algyő lakosságát ellátó vízmű-telepek ivóvíztisztítási technológiájának fejlesztése és ivóvízhálózatának rekonstrukciója történik meg, az üzemoptimalizálás és a költségek csökkentése érdekében.

A közbeszerzési eljáráson nyertes cég, az AB Szeged 2013 Konzorcium képviselője, György Zoltán a műszaki részletekről szólva kifejtette: a kivitelezések során öt vízmű-telep technológiai fejlesztése mellett közel ötezer folyóméter új ivóvíz vezetéket fektetnek le, huszonöt víztároló medence épül, illetve újul meg, valamint sor kerül a hálózat mechanikai tisztítására és az ivóvíz hálózat rekonstrukciójára is. A tervek szerint 2015 májusában záródó kivitelezési munkákat követően a két település ivóvízminősége a kormányrendeletben rögzített paramétereknek is megfelel majd, és teljesíti az uniós követelményeket is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.