Belföld

Árva László az Emlékpont új vezetője

A magyar-történelem szakos tanár negyedszázada oktatja Hódmezővásárhely középiskolásait.

Árva László a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója irányítja a jövőben az Emlékpont szakmai munkáját. Megbízatása november 11-étől 2014 végéig szól – tájékoztatta a Vásárhely24-et Elek András, a városi közművelődési központ sajtóreferense.

Árva László negyedszázada oktatja a város középiskolásait. Tizennyolc éve vezeti vásárhely egyik legnagyobb oktatási intézményét. A város kulturális életében aktív szerepet vállal. A Czirbusz Piroska Emlékére, a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány, valamint a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj bírálóbizottságának is tagja.

A Németh László Társaság titkára, szervezésében több, a neves író irodalmi hagyatékát ápoló programot rendeztek már az Emlékpontban. Az intézmény működésére annak megnyitása óta rálátással van, 2006 óta részt vesz az oktatási testület munkájában, valamint tagja volt a Minden Nap Kultúra! Program Emlékpont munkacsoportjának is – mondta le az új igazgatóról a szóvivő.

A közgyűjtemény a múlt bemutatása és feldolgozása mellett országosan egyedülálló módon vállal szerepet a 20. század második felének tudományos feldolgozásában, megértésben és tanításában. Hétről-hétre az Emlékpontban kihelyezett tanórákon sajátítják el történelmi ismereteiket a város végzős középiskolásai, ezért különösen fontos, hogy az intézmény élén az oktatási feladatokat és a gyakorlatot is jól ismerő szakember álljon – mondta el a Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója, a város kulturális intézményeinek vezetője Árva László kinevezése kapcsán.

Az Emlékpont éléről áprilisban távozott a korább igazgató, Blazovich Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik