Belföld

Leáll a 2-es metró

2-es-metro(210x140)(1).jpg (2-es metró)
2-es-metro(210x140)(1).jpg (2-es metró)

Egész hétvégén buszokkal pótolják a 2-es metrót, a H8-as HÉV-et és több villamost. Változik pár busz és troli útvonala is.

A hétvégétől több ponton átalakul Budapest közlekedése. Az adott járatot, útvonalat érintő részletekről kattintson az aktuális bekezdésben.

Péntektől újra irányonként két forgalmi sáv járható az Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Kossuth Lajos utca tengelyen, és megszűnik a Hegyalja úton az autóbuszsáv utolsó szakasza is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Szombattól hosszabb és némileg módosított útvonalon jár a 15-ös busz: a Boráros térről a belvároson át a Lehel térre közlekedő járat az Árpád híd metróállomásig közlekedik majd. Ezzel összevonják a az eddigi 15-ös, 115-ös és 133-as járatokat.

Karbantartási munkák miatt a hétvégén a 12-es villamos helyett teljes vonalon autóbusz jár, a 14-es villamos helyett pedig pótlóbusz közlekedik Angyalföld kocsiszíntől Káposztásmegyerig. Szombaton és vasárnap egész nap metrópótló busz közlekedik a 2-es metró helyett. Az Örs vezér tere M+H és a Széll Kálmán tér M között kétféle járat indul: az M2-es jelzésű buszok a Deák Ferenc tér, a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér érintésével. Az M2E jelűek a Ferenciek tere és a Déli pályaudvar érintésével közlekednek. A metrópótlásra a több mint 40 éve üzemelő biztosítóberendezések cseréje miatt van szükség.

Ugyancsak buszok szállítják az utasokat Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő végállomás között a H8-as HÉV helyett a hétvégén. A HÉV-szerelvények Örs vezér terétől mindkét nap rövidített útvonalon, csak Gödöllő, Szabadság térig járnak. November 10-éig a megszokottnál gyakrabban közlekednek az Örs vezér tere M+H végállomástól induló 100-as buszok a Hungexpo kőbányai vásárváros területére az Automotive kiállítás miatt.

Vasárnap reggel 6 órától az utolsó járatindulásig a Keleti pályaudvar M irányában módosított útvonalon jár a 78-as trolibusz a VII. kerületi Garay utcában zajló útfelújítás miatt. November 11-én, hétfőn 8:00-tól várhatóan két hétig a XV. kerületi Kossuth utcában jelenleg is tartó csatornázás miatt módosul a Pasaréti tér irányú 5-ös autóbusz, illetve a Dunakeszi irányú 104-es, a Székesdűlő felé tartó 104A és a Békásmegyer irányú 204-es autóbusz közlekedése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik