Belföld

Kizárták az LMP-ből Várnai Lászlót

Varnai-Laszlo(210x140)(1).jpg (Várnai László)
Varnai-Laszlo(210x140)(1).jpg (Várnai László)

Az volt az indok, hogy a párt a nők elleni erőszak semmilyen formáját nem tolerálja.

Az LMP Országos Választmánya (OV) felkéri a párt zuglói területi szervezetét, hogy törölje a párt tagnyilvántartásából a garázdasággal vádolt Várnai Lászlót – így döntött a testület. Szél Bernadett társelnök elmondta, hogy a választmány egyúttal felszólítja a politikust, hogy mondjon le a XIV. kerületi önkormányzati képviselői posztról.

Szél Bernadett a részleteket ismertetve azt mondta, hogy az LMP etikai bizottsága (et) kedden olyan állásfoglalást hozott, amelyik szerint Várnai László július 9-e óta már nem is tagja a pártnak. Ezt azzal indokolták, hogy a zuglói képviselő május 8-án – az ellene indult ügyészségi eljárás miatt – párttagságának kéthónapos felfüggesztését kérte. Miután a határidő lejárt, Várnai László nem kezdeményezte írásban tagviszonyának helyreállítását, ezért az a párt alapszabálya alapján automatikusan megszűnt – közölte az országgyűlési képviselő.

Zéró tolerancia

Az etikai bizottság ezért azt kérte, hogy Várnai Lászlót töröljék a tagnyilvántartásából, amit az ov döntése nyomán az LMP zuglói területi szervezete meg is tesz, a határozatról pedig levélben tájékoztatják az érintettet – mondta a társelnök.
Szél Bernadett ezzel összefüggésben azt mondta, zéró toleranciát hirdettek, nem tűrik a bántalmazást és ez különösen igaz a nők bántalmazására.

Szél Bernadett elmondta, tanúk vannak arra, hogy az önkormányzati képviselő bántalmazta volt élettársát, gyermeke anyját, de a társelnök azt nem részletezte, hogy a bántalmazás milyen módon zajlott.

Becsapta párttársait

Arra is kitért, hogy Várnai László az ügy fejleményeiről nem, illetve tévesen tájékoztatta az LMP-t. Szavai szerint Schiffer András társelnök például gyakorlatilag a sajtó munkatársaitól szerzett arról tudomást, hogy nem megszüntették az önkormányzati képviselő ellen indított eljárást, hanem elhalasztották a vádemelést. Ekkor derült ki az is, hogy nem magánvádról, hanem garázdaságról van szó – folytatta.

Várnai László méltatlanná vált, hogy az LMP választóit képviselje – összegezte.

Tagadta az asszonyverést

A  Magyar Hírlap kedden a Fővárosi Főügyészség tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy garázdaság miatt eljárás indult a XVI. kerületi rendőrkapitányságon Várnai László zuglói önkormányzati képviselő ellen, aki emiatt felfüggesztette LMP-s tagságát.

A Magyar Hírlap cikke szerint a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség korábban a vádemelés elhalasztásáról határozott, amely ellen a gyanúsított panasszal élt.

A napilap megkereste Várnai Lászlót, aki annyit mondott: szakítása után gyermekelhelyezési pere volt, amely azután rendben lezárult. Visszautasította azokat a híreket, hogy felesége vagy élettársa bántalmazása miatt indult volna eljárás ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik