Belföld

Fokozódik a viharhelyzet: jég is eshet

jégeső (jégeső)
jégeső (jégeső)

Veszprém és Zala megyében másodfokúra emelte a meteorológiai szolgálat a korábban sok eső miatt kiadott figyelmeztetést. E területeken kedden 30 milliméternél is több eső várható. Emellett több megyére, a heves zivatarok miatt is, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az MTI-hez délelőtt eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas és Pest megye, valamint a főváros területén továbbra is citromsárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken is több mint 20 milliméter csapadék eshet 24 óra alatt.

Emellett Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki. Ezeken a területeken kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, vagy nagy méretű jég kísérhet.

Napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben jelentős mennyiségű csapadék hullhat, a Dunántúli-középhegység térségében helyenként 30 millimétert is meghaladhatja a napi csapadékmennyiség. A délutáni órákban, nagyobb valószínűséggel a délkeleti országrészben, intenzív csapadék és viharos szél kíséretében zivatarok is kialakulhatnak – írták.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagyobb részén 9 és 15 Celsius-fok között várható, de a Tiszántúlon még 20 fok közelében valószínű. Késő estére általában 5 és 13 fok közé hűl a levegő.

Tényleg így szól a jégeső?

Ez a fenomenális előadó, egyben jégesőt elszenvedő asszony szerint ilyen a hangja a jégeső zuhogásának. De valóban így van? Azok az olvasóink, akinél ma leszakad a jég, írják meg nekünk, mit hallottak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik