Belföld

Hétvégén is esni fog

Csütörtökre érkezhet némileg szárazabb időjárás, de nem tart sokáig az esőszünet.

Kedden egy hidegfront miatt országszerte számítani kell – legkésőbb keleten – esőre, záporra, sőt keleten, délkeleten zivatar is kialakulhat. Többfelé szeles időben lesz részünk. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: miközben a keleti, délkeleti tájakon még 20-21 fokot is mérhetünk, addig a Dunántúlon 10°C körüli maximumokra van kilátás.

Szerdán kezdetben változóan, majd ismét erősen felhős lesz az ég, délután északnyugat felől ismét több helyen kialakulhat kisebb eső zápor. A nyugati szél élénk, északon, északkeleten erős lesz. Hajnalban 1-9°C-ot mérhetünk, délután 10 és 14°C közötti értékekre van kilátás.

Csütörtökre már szárazabb, melegebb levegő érkezik fölénk, így ekkor már több napsütésben lesz részünk és pár fokkal erősödik a nappali felmelegedés is.

Pénteken is nyugodt, őszi időre van kilátás, hajnalra ugyanakkor többfelé képződhet pára, illetve köd, mely napközben helyenként csak lassan oszlik majd fel. A hétvége időjárását ismét nedvesebb levegő határozhatja meg, így újból többfelé eshet – írja előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik