Belföld

Belehalt a vasutas, hogy részegnek hitték

Két kollégája nem segített a 16 órán át magatehetetlenül fekvő férfin.

Fekete zászló lobog a hegyeshalmi vasútállomáson. Lakatos László a hétvégén halt meg a győri kórházban, ahova agytrombózis miatt került. A tragikus kimenetelű procedúra még szeptember 17-én kezdődött. A férfi kocsirendezőként dolgozott délelőtti műszakban Hegyeshalomban, délután 4 óra körül lett rosszul. A pihenőhelységbe még sikerült bejutnia, ám segítséget már nem tudott hívni, így magatehetetlenül az ágyra rogyott – írja a Kisalföld napilap keddi száma.

Részegnek hitték, nem segítettek

Az esti műszakváltáskor két másik vasutas érkezett, egyiküket később Rajkára vezényelték, a másik pedig 12 órát töltött munkahelyén úgy, hogy nem foglalkozott ájult kollégájával. A műszak alatt bizonyára többször is megfordult a kis helységben, mégsem hívott segítséget.

Agytrombózis esetén minél előbb kap ellátást a beteg, annál nagyobb az esély az életben maradásra.

A lap úgy tudja, hogy a vasutas később arról beszélt, hogy részegnek hitte munkatársát, mielőtt hajnalban letette a munkát, bezárta az agytrombózisos férfit a pihenőbe, majd hazament.

Egy harmadik kollégája, aki az ablakon mászott be, vette észre a magára hagyott beteget. Végezetül Lászlóhoz csak délelőtt, azaz rosszulététől számítva 16 órával később érkezett segítség. Hétvégén azonban fel kellett adni a harcot, már nem tudták megmenteni.

Két gyermek várta otthon

László egy 23 és egy 6 éves gyerek édesapja volt. A MÁV teljes körű szakmai vizsgálatot rendelt el, és elbocsátották a kocsivizsgálót, aki egész éjjel a beteg férfival volt, mégsem hívott segítséget.

A lap úgy tudja, hogy a család nem tesz feljelentést a rendőrségen, de a temetés után ügyvédet fogadnak polgári peres igényeik intézéséhez, mely érintheti a MÁV-ot és a két közönyös vasutast.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik