Belföld

Harmincegy évesen már szabadulhat az anyagyilkos

Itelethozatal(210x140)(1).jpg (bíróság, ítélet, )
Itelethozatal(210x140)(1).jpg (bíróság, ítélet, )

Első fokon tizenegy évre ítélte a Szegedi Törvényszék azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki januárban begyógyszerezve megfojtotta édesanyját, majd elvágta a torkát.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk ma délelőtt megkezdődött az anyja megölésével vádolt 21 éves vásárhelyi férfi tárgyalása a Szegedi Törvényszéken.

A vádirat szerint a férfi és az anyja rendszeresen vitatkoztak egymással, elsősorban a fiú gyógyszerfüggősége miatt. A tragédia estéjén is összevesztek. Az asszony, mint korábban már többször, arra kérte a fiát, költözzön el otthonról. A nyomozati iratok szerint ekkor a vádlott egy presszóba ment, ahol a korábban bevett gyógyszerekre alkoholt ivott. A kocsmázás után visszament a házukba és megfojtotta anyját, majd elvágta a nyakát.

A férfinak korábban több öngyilkossági kísérlete is volt, és gyógyszerfüggősége miatt többször állt pszichiátriai kezelés alatt, a szakértői vélemény szerint azonban nem szenvedett elmebetegségben, gyengeelméjűségben, tudatzavarban a cselekmény elkövetése idején.

A tanúvallomások és a védelem szerint a fiatal férfinek nehéz gyerekkora volt, szülei válását és az érzelmi elhanyagolást nem tudta feldolgozni, ezért fordult gyógyszerekhez.

Az ügyben ma délután már döntés is született. A férfi első fokon tizenegy évet kapott. Az ítélethozatalkor elhangzott, a büntetés kiszabásakor a középmértéket vette figyelembe a bíróság. A letöltendő szabadságvesztés mellett 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A férfi az utolsó szó jogán elmondta: nagyon sajnálja a történteket, nem csak édesanyját, de mindenkit elveszített, aki az életét meghatározta. Hozzátette: börtönbüntetését becsülettel letölti majd.

A védő enyhítésért fellebezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az ítélet tehát nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik