Belföld

Véget ért az ócsai tündérmese

Ócsa (ócsa)
Ócsa (ócsa)

Módosított határidők, kevés jelentkező. A devizahitelesek lakóparkjának ügye már a kormány napirendjéről is lekerült.

Eredetileg még a nyári szünet előtt dönteni kívánt a kormány az ócsai lakópark második ütemének megépítéséről, de az első pályázat kudarca után módosították a határidőt – írja a nol.hu.

Az új bérlői pályázat kiírása, illetve a vártnál lassúbb beköltözések miatt kitolódott az első 80 ház lakóinak tapasztalatait elemző jelentés elkészítése is. Az összegzést először szeptemberben, majd jövő tavasszal kellett volna a kormány elé terjesztenie a projektet felügyelő Belügyminisztériumnak.

Korábbi videónk az ócsai lakóparkról:

A lapot a tárca előbb úgy tájékoztatta, hogy a szociális lakópark ügye a közeljövőben nem szerepel a kormányülések napirendjei között. Később pedig azt mondták: semmiféle döntés-előkészítő tanulmányról nem tudnak, így nem is adhatnak információt.

Horváth Tamás ócsai polgármester úgy látja, a lakóparkba költözők jól érzik magukat, ám úgy tűnik, a falu már nem nagyon bízik a folytatásban. Az új településrészt viszont fejleszteni fogják: a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. éppen tűzifatárolót épít a házakhoz, az önkormányzat pedig faültetést tervez.

Az első pályázat 588 jelentkezője után a második körben, már csak 23 család szeretett volna Ócsán élni. A szigorú feltételek miatt kevesen felelnek meg a kritériumoknak. A polgármester szerint lassan bírálják el a pályázatokat, és már nemcsak a devizahitelük miatt bajba került emberek jelentkeznek, hanem egyéb lakhatási tartozással rendelkezők is. Ennek ellenére az látszik, év végére sem lesz telt ház – olvasható a nol.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik