Belföld

Felavatják a Kozák András Stúdiót

vorosmarty-szinhaz(210x140)(2).jpg (vörösmarty színház)
vorosmarty-szinhaz(210x140)(2).jpg (vörösmarty színház)

Október 24-én, csütörtökön tartják a Vörösmarty Színház stúdiójának névadó ünnepségét: a harmadik emeleti előadóterem Kozák András egykori művészeti vezető nevét veszi fel.

A névtábla-leleplezésen részt vesz Kozák András özvegye, Drahota Andrea, lánya, Kozák Ágnes, valamint Cser-Palkovics András polgármester, a pályatársak és a színház társulata – írja honlapján a teátrum.

„Kozák András a székesfehérvári színpadon” címmel fotókiállítás nyílik a színművész Székesfehérváron játszott előadásaiból. 17.00 órától a Cyrano Cafféban a művész pályatársai – Balázsovits Lajos, Esztergályos Károly, Tordy Géza és Péterffy Attila, a Vörösmarty Színház egykori igazgatója – elevenítik fel a közös élményeket. A beszélgetést Bényi Ildikó, az MTVA műsorvezetője moderálja.

Kozák András

Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész 2000-ben szerződött a Vörösmarty Színházhoz, 2003-ig a színház művészeti vezetője is volt. Mind színházi alakításai, mind filmbeli szerepei emlékezetesek maradnak, több filmben és tévéjátékban szerepelt, köztük olyan klasszikusokban, mint a Sodrásban, a Szegénylegények vagy az Oszlopos Simeon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik