Belföld

Elindult az évad, elindult a bakterház

Indul-a-bakterhaz(210x140)(1).jpg (vörösmarty színház, )
Indul-a-bakterhaz(210x140)(1).jpg (vörösmarty színház, )

Évadnyitó Mulatságot is tartott a társulat, ami a bakterházi hangulat jegyében szilvásgombóc-célbadobással kezdődött.

Kapcsolódó cikkek

A mulatság méltó zárásaképp mutatta be a teátrum Rideg Sándor vígjátékát, az Indul a bakterházat, Bagó Bertalan rendezésében.

Az 1979-es filmben Regős Bendegúzt, a nemrég öngyilkosságot elkövető Olvasztó Imre játszotta, aki később sosem tűnt fel újra a filmvásznon.

A válogatáson sok jelentkező közül választották ki a főszereplőt, akinek fontos szerepe van, mert ő meséli el a történetet, tartja a kapcsolatot a közönséggel és jelzi, éppen mi fog történni a darabban. Bendegúz szerepét végül négy gyerekszínészre – Árgyelán Ádámra, Csóka Csabára, Parrag Leventére és Sasvári Leventére – bízta a rendező, aki szerint a gyerekekkel könnyű volt dolgozni, mert partnerként, színészként “fogták meg a munkát”.

A baktert a Nemzetiből a Vörösmarty Színházba igazolt Gáspár Sándor alakítja.

Bájos, kicsit szürreális megközelítésben dolgozta fel Bagó Bertalan a darabot, semmiképp sem a népszínműi hagyományokra építve – mondta Gáspár a Blikk.hu-nak.

“Túlsúlyba kerültek a komoly szerepek, így már az is nagy boldogság volt, hogy rám gondoltak. Nagyon kellett már a lelkemnek a komédiázás!” – nyilatkozta a Banyát alakító Kubik Anna a Pesti Műsornak. Hozzátette: Bagó Bertalan szürreális, költői világot álmodott a színpadra. „Nem a vidéki létet és embereket figurázzuk ki, hanem a butaságot, a babonát, a tudatlanságot.”

A további szerepeket  Kubik Anna (Banya), Sághy Tamás (Patás), Závodszky Noémi (Csámpás Rozi), Kricsár Kamill (Piócás), Derzsi János (Konc bácsi), Kelemen István (Buga Jóska, marhakereskedő), Tűzkő Sándor (csendőr) és Juhász Illés (csendőr) játssza – írja az MTI.

MTI fotó/ Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik