Belföld

Kátyúzás az Orbán-lagzi előtt: szélsebes ügymenet zajlott le

Bár az eljárás meglehetősen bonyolult és sokszereplős, ez esetben mégis villámgyorsan elintéztek mindent.

Amint arról mi is beszámoltunk, közvetlenül Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője előtt lázas útkarbantartás kezdődött azon az elhanyagolt, jelentéktelen úton, amelyen végiggördült a násznép Tiborczék luxustanyája felé. Az Átlátszó kikérte a kátyúzás részleteit a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtól és érdekes dolgokra bukkant.

Az ügy legizgalmasabb része, hogy bár a történet sokszereplős, mégis néhány nap alatt lezavartak mindent: a döntéseket, a papírmunkát és magát az útjavítást is.

Villámgyors ügymenet

A cikk szerint Csabdi augusztus 26-án kérte az út javítását, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ pedig még aznap érdemben reagált, és nyomban fel is vette a kapcsolatot a Magyar Közút nZrt.-vel, kérve, hogy mérjék fel a szükséges javítási munkálatokat. A Magyar Közút nZrt. a megkeresést követő második napon már készen is állt az állapotfelméréssel, augusztus 28-án pedig már a költségkalkulációt is elvégezték (2 millió 79 ezer forintba kerülnek a munkálatok), és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ sürgős válaszát kérték az ügyben.


Lemaradt az esküvőről, vagy szívesen emlékezne tudósításunkkal? Kattintson a képre!
Fotó: Neményi Márton

Ami nem is váratott magára sokáig: a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ augusztus 30-án már küldte is a megrendelést a Magyar Közút nZrt.-nek. Szeptember 5-én pedig már javában zajlott a munka a 650 m-es útszakaszon. A lap szerint nemcsak ezzel voltak meg villángyorsan, hanem a képviselőtestületi döntés meghozatalával is, amelyben vállalták, hogy az érintett ingatlant az önkormányzat tulajdonába, illetőleg a kezelésébe veszi.

Kevesebb mint két hét alatt megvolt minden

Mindezen körülményeknek köszönhetően pedig az út a lagzira már kátyúmentessé is vált. Az esküvő szeptember 7-én volt, Csabdi pedig augusztus 26-án kérte az út javítását. Ez annyit jelent, hogy alig 13 nap alatt lezajlott az egész procedúra a kéréstől a kérés teljesítéséig. 

További cikkeink a témában:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik