Belföld

“Áldjon meg az Isten, Ráhel!”

Orbán Ráhel esküvője (Orbán Ráhel esküvője)
Orbán Ráhel esküvője (Orbán Ráhel esküvője)

Kukkolás, jelmezes zsonglőrködés és szemmel verő biztonságiak. A kívül rekedt médiamunkások képes balladája, avagy minden, amit a Nemzeti Esküvőről tudni akart, de nem látott át a frissen mázolt templomfalon. Videó, képek, minden.

Aki magyar, és nem egy kő alatt él, az tudja: ma Isten színe előtt is férjhez ment Orbán Viktor legidősebb lánya, Ráhel. (Azért emeljük ki Istent, mert az anyakönyvvezető színe előtt tegnap ez már megtörtént.)  A szertartást – amellett, hogy egy teljesen szokványos, az átlagosnál némileg nagyobb és közéleti celebekkel jobban megrakott templomi esküvő volt – furcsa, skizoid kettősség uralta. Bár a miniszterelnök maga dobta be a témát a médiavályúba, a sajtó rá is pörgött, az olvasók pedig annak rendje és módja szerint mohón fogyasztották (igen, nálunk is), a szervezők nagy erőkkel készültek arra, hogy a fotósokat és operatőröket távol tartsák a tömegtől. Így történt, hogy míg a vendégek ki-be szivárogtak az egyórás misére, egy nagyobb gimis osztálynyi sajtómunkás futkosott fel-alá a főbejárat és az oldalsó kapu között, végül megállapodva az utóbbinál: csak nem hagyják ott Orbánék a látványosan odaparkolt Jaguart.

Videósunknak sikerült feldolgoznia a helyzetet, annyira, hogy még Deutsch Tamást, Orbánnét és a pénteki katasztrofális meccset is könnyedén belekeverte.

A násznépen kívül érkeztek rajongók is, igaz, fele annyian, mint a fotósok és operatőrök, viszont tántoríthatatlanok voltak. Még a főbejáratnál a tömeget szemmel verő biztonsági őrt is megpróbálták meggyőzni, hogy legalább az előszobába… De nem volt mese.


Fotók: Neményi Márton

Később ráadásul elterjedt, hogy a hátsó – ránézésre vízilabdázókből álló – sort direkt azért állították oda, hogy a nép egyszerű gyermekei még véletlenül se láthassanak be.

A pap egyébként Ráhel hittantanára volt.

Azért megmutatjuk, mi látott odabent (semmi meglepőt) a Miniszterelnökség hivatalos fotósa, Burger Barna:

Mire beindult a buli, megtelt szemben a körút is, igaz, ott már végképp nem volt semmi látnivaló. Az öngerjesztő tömeghisztériát jól illusztrálták a felbukkanó távol-keleti turisták is, akik aztán végképp nem értették, mi olyan fontos egy sötéten tátongó templomkapuban.

A nap legmeghatottabb arcát egyébként még csak nem is Orbán produkálta (naná, hiszen éppen tőle tudjuk, hogy a sírás az asszonyok dolga), vagy felesége, hanem a miniszterelnök sajtófelelőse, Havasi Bertalan.

A nap legbizarrabb jelenése pedig a piros, pöttyös ruhás, szívecskékkel kirakott arcú néni, aki zsonglőrködni érkezett a templom elé. Személyesen a miniszterelnök hívására érkezett – árulta el -, hiszen a népek szeretik a cirkuszt. Nem derült ki, provokátorral, vagy őszinte rajongóval van-e dolgunk és inkább meg sem kérdeztük, így szép ez. Mindenesetre senkit sem zavart.

A klerikális ügyekben szégyenteljesen alulképzett fotósok közül senki sem volt biztos benne, hogy meddig tart egy ilyen szertartás, így fél egykor elfoglalták a helyüket az oldalkijáratnál. Abba sem mert senki belegondolni, hogy így hogy hajtanak majd ki a böszme furgonok, vagy például Kövér László.

A rajongók pedig pásztorkutyként követtek minket. Harminc médiamunkás nem tévedhet!

Ahogy telt az idő, és a hátunk mögött szivárogtak a főkapun távozó celebek, például Deutsch Tamás….

…oldalt is egyre magasabb profilú politikusok indultak haza.

Ön sem tud aludni napok óta a kíváncsiságtól, hogy vajon milyen vőféllyel buliznak majd Ráhelék hajnalig? Itt a megváltás! Vele:

Többen hiányolták Lévai Anikót az esküvőről, de ezek csupán a nemzeti együttműködést aláásni igyekvő aljas találgatások. Íme a leleplező fotó:

Évekkel ezelőtt, a Szigeten álltunk ennyit reménytelenül várakozva, embertestekhez dörgölőzve. Ott és akkor végül megérkezett a Prodigy, itt azonban egy és negyed óra után már nem tudtuk, van-e értelme az egésznek. Ám ekkor….

A dudálva araszoló Jaguart alig engedték tovább a szürke karosszériát gyengéden simogató nénik. “Ádjon meg az Isten, Ráhel” – kiabálták átszellemült kórusban, ezek után pedig mi sem üzennénk mást.

Olvasói sztorik