Belföld

Hétvégén visszatér a jó idő

eső (eső, kína, )
eső (eső, kína, )

Holnap reggel még számítanunk kell széllökésekre, de több helyen kisüthet a nap. Pénteken még változékony lesz az időjárás.

Szerda délutántól csütörtök hajnalig az északi, az északnyugati szelet a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén, éjszaka helyenként északkeleten is viharos, 60-80 kilométer per órás széllökések kísérik. A Bakony és a Balaton térségében 90 kilométer per órát meghaladó széllökésre is lehet számítani. Sokfelé kiadós eső hullik.

METEOPSZICHOLÓGUSUNK TIPPJE

VIGYÁZAT A ma este még nehéz lesz: korai sötétedés, zúgó, viharos szél, zivatar, cuppogó fekete sár, szürke pocsolyák – mind az egykedvűség, búskomorság, depresszió, szuicid gondolatok melegágya. Az ilyen letargiába taszító időszakot könnyen átvészelheti, ha színes buborékokat pukkantgat, vagy választ a Hír24 szuper játékai közül.

Csütörtökön még kissé szeles időre van kilátás. Keleten lesz több felhő, máshol hosszabb időre kisüt a Nap, a csapadék pedig reggelre mindenhol megszűnik. Hajnalban 5 és 11, délután 14 és 18 Celsius fok között alakulnak a hőmérsékletek. Napközben veszélyes időjárási esemény már nem várható. Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyére sárga figyelmeztetés van érvényben a széllökések miatt.

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására többfelé megélénkülhet a légmozgás, de csak északon, északkeleten alakulhat ki néhol egy-egy zápor, kisebb eső. Délután 13-19 fok körüli értékek várhatóak.

A hétvégén délnyugat felől egyre melegebb légtömegek áramlanak hazánk fölé, a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős-napos időben lesz részünk. Vasárnap délen akár újra 20 Celsius fok közelébe szökhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik