Belföld

Halünnep Székesfehérváron

horgasz-hallal(210x140)(2).jpg (hal, horgász, )
horgasz-hallal(210x140)(2).jpg (hal, horgász, )

Főző- és horgászverseny a Palotavárosi tavaknál.

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg október 19-én, szombaton a Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál.

Kié lesz a legfinomabb halászlé?

Horgászverseny, halételek főzése, rajzpályázat eredményhirdetése valamint kulturális szórakoztató programok várják az érdeklődőket az I. Fehérvári Halünnep rendezvényén október 19-én, szombaton, a Palotavárosi tavaknál. Mindenki nyertese lehet a napnak, hiszen díjazzák a horgászok és az ügyes fakanálforgatók teljesítményét. A programra kilátogatók pedig jobbnál jobb, halból készült ételek receptjeivel térhetnek haza.

Viza Attila, környezetvédelmi tanácsnok, a terület önkormányzati képviselője elmondta: „Szeretnénk hagyományt teremteni, és felhívni a figyelmet erre az igazán szép, városszéli zöldövezetre. Régi tervünk válik most valóra, hiszen a halételek és a horgászat népszerűsítésén túl ennek a városrésznek is lesznek saját programjai.”- hangsúlyozta a képviselő.

„Egy olyan komplex rendezvényt szervezünk, ahol kicsik és nagyok, családok jól érezhetik magukat. Eddig már több mint negyven nevezés érkezett a főzőversenyre.” – mondta Nagy Attila. A HOFESZ elnöke hozzátette: „ A gyerekek körében is szeretnék népszerűsíteni a sporthorgászatot. A helyszínen, korlátozott számban, felszerelést biztosítunk, és az ingyenes képzésen profi horgászok mutatják meg a sport csínját-bínját.” Az évzáró horgászversennyel egy időben rendezik meg a kéklámpások horgászversenyét is.

Színes programok

„Reggel hétórától indul a horgászverseny, de azoknak sem kell lemondani a halételek főzéséről, akik nem maguk akarják kifogni az ebédre valót, hiszen a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége a nevezési díj ellenében minden induló csapatnak ad 2 db pontyot (kb. 1,5-2 kg/db), tűztálcát, 10-15 kg tűzifát és egy sörpad garnitúrát. Minden más eszközt, felszerelést a résztvevő csapatnak kell hoznia.” – tájékoztatott Úrfi Tamás. A szakmai szervezet ügyvezető igazgatója hozzátette: „A kész ételeket háromfős zsűri bírálja el, amely pontozni fogja a tálalást, a színvilágot, és az ízhatást. Két kategóriában hirdetnek győztest. Az egyik a legjobb halászlé a másik pedig a legjobb halétel.”

Az egész napos programon a halas témában kiírt rajzverseny eredményhirdetését követően a tavak mellett felállított színpadon zenél a Helyőrségi Zenekar, és fellépnek a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola növendékei is. A délutánt kutya show, kempo bemutató és horgászattörténeti kiállítás is színesíti.  A legkisebbeket arcfestéssel, játszóházzal és kéklámpás járművek bemutatójával várják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik