Belföld

Újabb műszaki hiba és késés a váci vonalon

felsővezeték (felsővezeték, vonat, máv, )
felsővezeték (felsővezeték, vonat, máv, )

Leszakadt egy felsővezeték, így péntek délelőtt közel egyórás késésekre lehet számítani a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon, ahol a pályafelújítási munkálatok és különböző műszaki hibák miatt napok óta késések tapasztalhatók.

A Mávinform az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a folyamatos átépítés miatt Göd és Vác között az egyik vágányon nincs közlekedés, a másik vágányon pedig reggel leszakadt a felsővezeték.

Az utasokat a Göd és Vác közötti szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják. A MÁV-START Zrt. a rendelkezésre álló két buszt azonnal beállította, s újabb négy buszt rendel.

Az erre közlekedő vonatok utasainak a délelőtti órákban 45-50 perc késéssel kell számolniuk. A MÁV szakemberei azonnal megkezdték a felsővezeték megjavítását. A teljes helyreállítást 11 óra körül ígérik – olvasható a Mávinform közleményében.

Csütörtökön a biztosítóberendezés többszöri meghibásodása okozott jelentős, akár órás késéseket a váci vonalon.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI megkeresésére csütörtökön azt közölte: a vasúttársaság keresi a megoldást a nagy forgalmú Budapest-Vác vasútvonalon jelentkező jelentős késések megszüntetésére, és napokon belül kiszámítható közlekedést vezet be a november 22-éig tartó vágányzár idejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik