Belföld

Sűrűbben jár a szentendrei HÉV

hév (hév)
hév (hév)

Reggel és este két új járat, napközben hosszabb szerelvények lesznek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a sűrítés a hétköznap reggeli és délelőtti időszakot, valamint a kora esti csúcsidőszakot érinti, napközben pedig nagyobb befogadóképességű, hat kocsiból álló szerelvényeket is indítanak.

Fotó: MTI

Sűrűbben járnak

Reggel 8 és 9 óra között Békásmegyer és a Batthyány tér között a jelenlegi 7-8 helyett 5-6 percenként, délután és kora este pedig 10 helyett 7-8 percenként közlekednek a szerelvények. A Batthyány tér és Szentendre között a vonatok változatlan időpontokban indulnak, de irányonként két további szerelvényt indít a BKK délelőtt és este.

Hosszabb csúcsidő

Emellett a BKK meghosszabbítja a csúcsidőszakot, 9 óráig 5 percenként, ezt követően 9 óra 45 percig 7-8 percenként indulnak a vonatok. A jelenleginél fél órával tovább, 10 óra 45 percig minden vonat hat kocsival közlekedik. A délutáni csúcsidőszak is fél órával tovább tart, 18 óra 47 percig.

Tarlós István főpolgármester a múlt pénteken jelentette be, hogy a fővárosi közúti közlekedési helyzet javítása érdekében azonnali intézkedéseket vezet be. Ennek részeként jár gyakrabban az 5-ös HÉV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik