Belföld

Egy sms miatt tört ki az újabb balhé Baján

választás baján (baja, gordon, )
választás baján (baja, gordon, )

A Bajnai-stáb egyik tagja eljárást kezdeményezett a gyámhivatalnál a Fidesz bajai kampánya miatt. Kocsis Máté erre nyilvánosságra hozott egy sms-t, amely szerinte túl megy minden határon.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnap este egy elég hosszú posztban ecsetelte a bajai kampány újabb történését.

“Az interneten találtam egy országos szintre is emelt hírt, mely szerint: ‘a Fidesz nem kíméli a gyerekeket’. Megnyitottam a cikket, melyből kiderült, hogy egy bajai lakos (!) a Gyámhivatalhoz fordult, mert szerinte a Fidesz kampánya, félelmet kelt a gyermekekben! Mindez kikerült a facebook-ra is, hogy terjedjen. A gond csak az, hogy az aggódó beadvány írója nem bajai lakos! A szerző Bogád Zoltán, aki a Bajnai-párt alapító tagja, aktív részese a kampánystábjuknak, baloldali internetes újságok szerzője. Bogád Zoltán nem egy gyermekét féltő bajai szülő, hanem a gyűlöletkampány része” – közölte Kocsis Máté.

Emiatt fordult a Gyámhivatalhoz Bogád

A kommunikációs igazgató ezután “őszinte felháborodásában” írt egy üzenetet az egykori újságírónak, hogy aljas dolognak tartja a húzást, amire Bogád Zoltán úgy felelt: “Máté, ezek technikák. Ki kell próbálni mindent…” Kocsis Máté szerint pedig ez túlmegy minden határon.

“Ki kell próbálni tehát ellenünk mindent, ami hazug és alaptalanul lejáratja a jelöltjeinket. Az alapító-aktivista bevallotta, ,’ezek technikák’ a baloldalon. Így lesz egyszer csak veszélyes a Fidesz a gyermekekre… Hogy milyen lesz a baloldali kampány??? Hajrá Baja!” – írta a kommunikációs igazgató, aki szerint a baloldal vitte magával a gyűlöletkampányt Bajára, ahol tesztelik a régi-új módszereiket. Hozzátette: a bajai kampányából már az világosan látszik, hogy milyen lesz az országos: erőszakos, hazug és gátlástalan.

Bogád: ez a szerkesztett változat

Bogád Zoltán a Facebookon egy kommentben válaszolt a kommunikációs igazgatónak. Az egykori újságíró úgy vélekedett, Kocsis Máté egy párhuzamos valóságban él. Hangsúlyozta továbbá, hogy sajnálja, hogy a magánbeszélgetésüket szerkesztve, a “hite szolgálatára használta fel”.

Bár Kocsis bejegyzéséből arra következtethetünk, hogy a baloldal rendben valónak találja a lejárató kampányt, és akár azt is, hogy gyerekeket használjanak fel, úgy tudjuk, Bogád üzenete mégsem erre volt utalás: a “Ki kell próbálni mindent” a jogi lépésekre vonatkozott.

Mellékszál, de lapunk számolt be elsőként arról, hogy Kocsis Máté Facebook-oldalán minősíthetetlen stílusban válaszolnak a hozzászólóknak a szerkesztkők. A stíluson pedig még mindig van mit csiszolni:

Kommentel a Bogádos cikk alatt: “bajnaista 444.hu munkatársai” Értem, hogy ezért fizetnek, de ne csinálj már magadból ekkora hülyét. Mondjuk már lehet, hogy késő.

dr. Kocsis Máté válasza: Kérdezze meg Uj Pétert, hogy indult a 444.hu! Ha ez megtörtént, visszatérünk a témára. A fölényeskedés helyett.

Minden a bajai kampányról:

Mi a magyar politika Baja?

Baján, a megismételendő körzeti szavazás előtti időkben nagyjából a politikai élet összes baját, gondját megtapasztalhatták a szerencsétlen helyiek. A Fidesz csutkára tekerte a hidegháborús hangulatot, miután hangosbeszélős autókkal kürtölte szét a vidéken, hogy megvédi a választópolgárokat Bajnaitól, Gyurcsánytól és úgy általában minden rossztól, ami csak arra vár, hogy a bajaiakra vesse magát. A párt jelöltje, Kovács Csaba az érdeklődőket minden vonatkozó kérdésben a kampányfőnökéhez irányítja, akinek a nevét viszont nem mondja meg – ez is arra enged következtetni, mennyire központi irányítással megy minden a pártban. Közben autóban horgoló turistáknak álcázott kémek figyelik meg Teket Melindát, az ellenzéki jelöltet, aki ugyanúgy járja a környék házait, és kampányol, próbálja szavazásra bírni a lakosokat, mint Kovács. Szegény bajaiak már csurig lehetnek az ajándéktárgyakkal, sőt, az ígéretekkel és a fenyegetésekkel is tele a padlás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik